perjantai 28. lokakuuta 2016

Ihana kamala valo ja sotku

Tässä syksyn pimeydessä kun tekee töitä kotona on tärkeää että työtila on hyvin valaistu. Eikä millä tahansa valolla, vaan sellaisella että siellä on mukava olla ja tehdä. Itsellä suosikki on ihan ehdottomasti kahdella isolla putkella oleva loisteputkivalaisin työpöydän päällä jossa valon sävy vastaa ohutpilvistä kesäpäivää, eli noin 5000 Kelviniä. Siinä sävyssä ei haittaa että ulkona on siniharmaata ja pimeää vaan mieli pysyy virkeänä ja iloisena töitä tehdessä. 

Kauniita kuvia ei noiden putkien loisteessa saa ja se onkin keinovalon huono puoli josta en tykkää. Kontrastit muuttuvat ikäviksi, varjoja tulee ja pintoja palaa puhki. Ihan kaikki vääryys siis mitä sisustuskuvissa ei saisi olla. Lisäksi tässä valossa kaikki huutavat keinotekoisuutta kuvissa, että ihan kun ei todellista olisi tuolla. Mutta se on onneksi vain kuvissa. Nyt onkin tärkeämpää se että miten tuolla voi olla ja työskennellä ja hyvin kuulkaas voi.

Ja niistä töistä puheen ollen. Tältä näyttää sisustusbloggaajan työhuoneen se puoli jota ei ole siivottu viikkoihin. Se jossa nyt valmistaudutaan kiivaasti niihin tuleviin Parolan aseman joulumarkkinoihin. Levällään on kaikki savityöt ja muut projektit. Savea, sahajauhoja ja muotteja on joka paikassa. Osa töistä kuivuu olohuoneessa ja osa on varastoitu keittiöön ja osa on tässä. Voin sanoa että pienet neliömme ovat nyt aika ahtaat, mutta joku sanoisi myös että aika kotoisat. Ainakin se joka tässä niitä töitään tekee.

Huoneeseen on raahattu myös pieni hylly jonka tuon markkinoille ja johon sitten esille laitan tekemiäni tuotteita. Ai että on kuulkaas kivaa tämä tämmöinen myyntipaikan  sisustusta miettiminen. Luulen että ihan jokainen on lapsena leikkinyt jossain vaiheessa kauppaa ja tämä valmistautuminen tuo kivasti ne leikit mieleeni. Hyllyllä on jo muuun roinan muassa esillä pari asiaa joita myyntiin tuon. Tuo iso leikkuu- ja tarjoilulauta on valikoimissa sekä sivussa roikkuvat pyykkipoikahengarit. 

Tarjolla on myös valmiiksi askarreltuja mörönkarkottimia sekä noita hauskoja tekemiäni keveitä krakleerattuja keramiikkaruukkuja joulun kukkasille. Olen mitoittanut tuon niin että sen pitäisi olla ihan just eikä melkein passeli sellaiselle markettihyasintille, mutta vielä en ole päässyt asiaa varmistamaan kun niitä ei ole myynnissä näkynyt. Vielä on pari ideaa tuotteisiin joita tahtoisin myyntiin tehdä, mutta katsotaan nyt miten aika riittää. Kivasti  on tavaraa kuitenkin tulossa ja myyntipaikastani tulee varmasti aika herkullinen kokonaisuus.

Ja nyt painelen takaisin tuonne "sorvin äärelle", nauttimaan kesäisestä keinovalostani ja tekemään töitä jotta riittää sitten myytävää markkinoilla.

My work room has looked like this for the past couple of weeks. It's really dark and gloomy outside, but I have my 5000K lights on and it feels like a warm summer day inside here. The photos don't come out so pretty in this light since it's way too harsh to make anything look good, but the overall feel is more important than good photos when you need to be working there.

I'm so exited about the upcoming Parolan aseman joulumarkkinat. I already have a shelvin unit in the room to put the things I've made on display at my market corner. Hand made pottery, cutting boards, night lights and more. That's why the room is so cluttered, I'm making products here. My very own little factory going on.

2 kommenttia:

  1. Tykkään näistä aivan älyttömästi. Laitoin sinulle sähköpostia.

    VastaaPoista
  2. Ihana krakleerattu ruukku! Voi, kun olisin lähempänä markkinapaikkaa mutta ei. Korvessa asun ja täältä ei hevillä lähdetä.

    VastaaPoista