tiistai 2. elokuuta 2016

Reissumaja

Onni on oma asuntovaunu, minisviitti, alumiininen matkalaukku tai miksi tuota pikkuista perässä vedettävää kippoa nyt haluaakaan kutsua. Niin näppärä tällaiselle mukavuudenhaluiselle kyläluudalle joka vierastaa toisten nurkissa lenuamista ja tykkää pakata matkaansa aina ihan liian paljon tavaraa.

Sängyn (tai sängyt) voi pedata valmiiksi jo kotoa lähtiessä, omiin lakanoihin ja juuri sellaisilla tyynyillä kun itse tykkää. Voi valita petaako leveämmin tähän ruokapöydän paikalle vai laittaako kapeammin nahkasohvalle. Puolensa kummallakin, toinen on pehmeä ja toinen vähän jämäkämpi.

Mukaan mahtuu leveästi yksi, mukavasti kaksi ja jotenkuten kolme jos ihan pakko on. Kuusikytluvun mitoilla vaunu on tehty neljälle (yksi peti oli riippumatto) mutta meidän perheessä ollaan niin pitkää sorttia ettei meitä tuonne sovi kun kaksi kerrallaan ilman että ahdasta tulee. 

Mukaan voi ottaa ihan mitä nyt ikinä haluaakaan tarvita reissullansa. Joskus enemmän ruokaa joskus vain aamukahvitarpeet, riippuen ihan siitä mennäänkö jonkun pihalle vai vähän pidemmälle. Ei tarvitse isäntäväkeä häiritä jos heräilee vähän aiemmin vaan voi rauhassa pistää kupposen kuumaa ja hoidella aamutoimet omissa oloissaan.

Parasta on myös että kun kaikelle on paikka voi tuonne levitellä tavaransa ihan kuin kotonakin. Ei tarvitse kaivella pusseja ja kasseja etsiäkseen sitä mitä milloinkin tarvitsee. Kahvit, hyttysmyrkyt ja hammasharjat löytyvät kukin omilta paikoiltaan ovien takaa. 

On kaappia vaatteille ja muille ja keittiössä täydellinen varustelu kuudelle jos vaikka juhlat haluaa pitää. Vaunu toimii suoralla sähköllä ja mukana on aina keittiövarustus ja hella. Melkein täydellinen pieni sviitti jos sitä ei lasketa että vessa, jääkaappi ja pesutilat vielä uupuvat. Kaksi ensimmäistä järjestyvät kyllä, mutta saunaa tuonne en saa ängettyä vaikka kuinka yrittäisin. Onneksi nämä löytyvät lähes kaikista reissupaikoista valmiina joten ilmankin on pärjännyt vallan mainiosti.

Ja kun mukaan mahtuu melkein mitä vaan on eri näpsäkkä myös tällainen oma saunakori johon voi pakkailla pyyhkeet ja puhtaat kun hippasee löylyjen lämpöön.  Ei tarvitse levitellä omia tavaroitaan ympäriinsä ja sitten lähtiessä etsiä että minnekäs ne nyt tuli laitettua kun kaikki ovat täällä omassa sviitissä. Voi olla juuri niin kun halajaa sotkulla tai ilman ja välillä omissa oloissan ovi kiinni jos tarvitsee. Voi kyläillä pienemmilläkin mökeillä eikä tarvitse miettiä että onko kovasti vaivaksi tai tiellä. 

Tämä pikkuinen koppero on ollut hyvin tervetullut vieras eri mökkipaikkoihin. Sille on jo muutamasta mökkipihasta varattu oma pieni rantatontti jonne sen saa kuulema aina tuoda. Se ei vie paljoa tilaa eikä kovasti pilaa maisemaa. Jälkiäkään siitä ei oikeastaan jää kun se ei ole juuri painolla pilattu. 

Sähköä se vähän ottaa, hyvällä säällä ei juuri mitään (jos hellaa ei käytä) ja kylmemmällä himpun enemmän jos patteria tarvitsee pitää päällä. Kaikki valot ovat energiatehokkaita ledejä ja niitä voi huoletta poltella vaikka läpi yön jos pelkää pimeää (tai vampyyrejä).  Omat jatkojohdot ovat aina matkassa ja vaunun saa kytkettyä ihan tavalliseen pistorasiaan eikä kukaan ole vielä edes kehdannut ottaa vastaan tarjoamaani korvausta sähkönkulutuksesta mökeillään.

Mutta ihan paras tämä on siitä, että ei tarvitse tuhlailla loma-aikojaan jälkiensä siivoiluun. Tämän voi pakata peräänsä juuri niin sekaisena ja sotkuisena kun tahtoo. Runttaa vaan kaiken sisälle ja oven kiinni ja lähtee ajelemaan. Siivoilee sitten ajan kanssa kotona. On kuulkaas esim. poikien kalamatkoilla ollut varsin näppärää se. 

The caravan, little box on wheels, a large tin suitcase or a perfect summerhouse to take with. I just love this little suite that I can pack up at home and haul to a friends summerhouse and have my own little hotel room where I can have all the things I need on a summer vacation. I always overpack when traveling but with this I can just do so. There's enough room to take with all you need and then some. And the best part is you don't have to clean up and pack before you leave. Just throw things inside, close the door and drive home and clean whenever later. So perfect.

8 kommenttia:

 1. Ah, siis niin törkeen hieno kyllä tuo teidän minisviitti, että vitsit!! Täydellinen pieni yksiö.
  Eilen muuten vihdoin katsoin sen Kaunein koti-jakson ja sähän olit kuin tehty telkkuun, niin rauhallinen ja kun et ois jännittänyt tipan tippaa. Hyvä sä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, mutta niinko sanoin ne oli leikanneet kaiken mun häsellyksen ja irvistelyt hienosti pois. Itekki hämmästelin miten rennolta vaikutin vaikken todellakaan ollut. :D

   Poista
 2. Kiitos tästä reissupostauksesta... oonkin jo ootellu!
  Tämä pikkuinen vaunu on niin söpö; lähtisin koska vaan tällä reissuun. Hienon oot tehnyt!
  Iltalehdessä just esiteltiin kivoja ja originellejä matkailuautoja/-vaunuja -voittaisit senkin kisan mennen tullen.
  Mukavia loppukesän reissuja toivoo Kirsi Maria

  VastaaPoista
 3. Kyllä on vaunukin niin kodikas, että. Muistui mieleen aika, jolloin meillä oli itse tehty matkailuauto, jota säilytettiin pihan perällä. Siellä me monet viikonloput vietettiin kera koirien, kerrottiin tutuille lähtevämme mökille. Oli niin mukavaa ja rauhaisaa mielimusiikkimme, hyvän ruuan ja viinin kera.

  VastaaPoista
 4. Tässä vaunussa on sitä jotain. Olet sisustanut sen aivan ihanasti, siinä on tunnelmaa! Kivoja yksityiskohtia ja fiksuja ratkaisuja. Kiva kompakti pakkaus, jossa on varmasti ilo nauttia suomen kesästä.

  VastaaPoista
 5. Aivan tekis mieli hankkia tuollainen ja lähteä reissuun - olipa mukava kertomus :)

  VastaaPoista
 6. Ihana vaunu! Asuntovaunun ei tosiaan tarvitse olla aina perinteiseen karavaanarityyliin sisustettu.

  VastaaPoista