lauantai 6. elokuuta 2016

Lasipurkkivalaisin

Minua on jo pitkään himottanut tehdä itselleni lasipurkkivalaisin. Aina kun näen niitä niin tulee se himo tehdä sellainen, mutta sitten se aina tyssää siihen etten haluaisi tehdä sellaista ihan samanlaista kun kaikki muutkin. Jotenkin haluaisi erottua massasta, mutta kun ne on kaikki jo tehty ja moneen kertaan vieläpä. No sitten päivänä eräänä pääsin tästä ajatusblokista ja päätin että teen sen oman, onhan se kuitenkin erinäköinen kun muiden tekemät jos se on minun tekemäni.

Ja sitten hankin materiaalit: 

 • Kirpputorilta vanha Riihimäen pyöreä lasipurkki huonolla kannella
 • Kirpputorilta puinen pyöreä astia kivalla pinnalla
 • Sähkötarvikkeet rautakaupasta
 • Hehkulampun näköinen Led-polttimo Clas Ohlsonilta


Ja lisäksi tarvittiin:

 • Akkuporakone
 • Mustaa maalia
 • Sähköasentaja
 • Liimaa kannen kiinnittämiseen puuastiaan


Ja sitten hommiin. Ja tämä onkin aika helppoa. Ensin mittailin lasipurkin kanteen ja puuastiaan keskikohdat paikoilleen. 

Sitten porasin reiät. Samalla tein puuastian kylkeen myös johdon mentävän reiän jotta lopputulos näyttäisi professionaalilta.

Sitten maalasin lasitölkin kannen mustaksi ja annoin sen kuivua.

Ja sitten liimattiin kansi puuastiaan, kiinnitettin lampunkanta ja kytkettiin sähköjohto. Sitä vaihetta en valitettavasti voi teille tämän yksityiskohtaisemmin neuvoa sillä tällaisia sähkötöitä ei saa ilman alan koulutusta tehdä. (Itselläni oli apuna ammattilainen joka varmisti että sähkötarvikkeet asennuksineen ovat vaatimusten mukaiset.) Tällaisen pikkuasennuksen voi kuitenkin teettää melko huokealla sähköliikkeissä tai asentajalla tai käyttää vaihtoehtoisesti valmista johtosarjaa jossa liitoksiin ei tarvitse kajota.


Ja sitten vaan lasipurkki paikoilleen kanteen, polttimo sisään ja valaisin on valmis. Olen sangen tyytyväinen tähän kyllä. On selvästi tehty lasipurkista mutta samalla ei kuitenkaan. Ulkonäkö hämää luulemaan joksikin ihan kaupasta ostetuksi. Mielestäni onnistuin tuossa designissa tosi hyvin. Mittasuhteet ja värit ovat niinko tosi hyvät vaikka sekä lasipurkki että puuastia on ostettu ihan eri aikaan. Mielessäni osasin nuo kuitenkin yhdessä nähdä ja aivan älyttömän hyvinhän tuo toimii.

P.s. Materiaalit tähän maksoivat alle pari kymppiä. Ei huono sekään.

I'v always loved mason jar lamps and wanted to make my own, but just didn't have the unique idea since they are already all made. But when I finally decided to make one of my own I think I nailed it perfectly. This both looks like a mason jar lamp and at the same time doesn't. I think it actually looks like a real designer lamp, if I may say so in this hype of happiness of producing something so cool.

26 kommenttia:

 1. Vau, toimiva idea! Tosin en taida itse jaksaa alkaa väkertämään vaikka helpolta näyttääkin. :)

  VastaaPoista
 2. Vau, toimiva idea! Tosin en taida itse jaksaa alkaa väkertämään vaikka helpolta näyttääkin. :)

  VastaaPoista
 3. Tosi ihana. Itsellä on kans samanlaisia purkkeja ja ajatuskin että ei samanlaisia kuin muilla, mutta nyt ehkä joudun vähän peruuttaa puheissani ��

  VastaaPoista
 4. Kaunis...ja todella erilainen....tykkään:)

  VastaaPoista
 5. Mieletön! Niin upea toteutus, että minulta pääsi vain ihasteleva huokaus <3

  VastaaPoista
 6. Ööööö - kuule sanattomaksi vetää. Mä en yhtään ymmärrä mistä sä ammennat näitä sun ideoita. Meinaan mun päästä ei synny tällaista vaikka miten miettisin. Tää on todella kaunis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Voin kertoa etten kyllä itsekään ihan aina tajua mistä näitä ajatuksia oikein tulee. :D

   Poista
 7. Mulla on ihan sellainen olo, että tuollainen on pian design house stockholmin mallistoissa huimaan hintaan! Kumma ettei joku firma oo sua jo bongannut desingeriksi... :)Vaikka en oo varma lähtisikkö, jos kysyisivät??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mulla sellanen olo että kun tämä on jo niin paljon tehty idea että tulinkohan vahingossa kopioineeksi jotakuta oikeaa designeria jossain päin maailmaa. :D Ja olisi kyllä aika huisia päästä joskus tekemään joku oma kokoelma isoon tuotantoon. Eli kyllä mä lähtisin. :-)

   Poista
 8. Onpa hieno! Luulenpa, että täytyy itsekin kokeilla. Kiitos ohjeista!

  VastaaPoista
 9. Ihan uskomaton ideanikkari kyllä olet!
  Eipä tulisi ensimmäisenä mieleen pöytälamppu, kun kirpparilla noita purkkeja katselen:)
  Kaikki lamppusi ovat niin mahtavia!

  VastaaPoista