torstai 18. elokuuta 2016

Kasvimaalla

Meillä on parkkipaikan vieressä, roskakatoksen ja asuntovaunun kesäparkin välissä tämä piskuinen korotettu kasvimaa. Koivujen katveessa on yleensä kovin paahteista ja kuivaa mutta tänä kesänä ei ole tarvinnut juuri yhtään käydä tuolla kastelemassa. 

Mansikat ovat karkulaisia takapihan vanhalta mansikkamaalta jotka keväällä kävin pelastamassa ja istutin harvakseltaan tähän laatikkoon. Hyvässä mullassa ovat vallan riehaantuneet ja etsivät jo uusia kasvualustoja. Täytynee laittaa viereen vielä toinen jos jatkossakin satoa mielin saada. 

Ja vitosessa tulee maissia kovaa vauhtia. Olen joskus vuosia sitten onnistunut maissia kasvattamaan ja männä keväänä päätin kokeilla uudelleen. Nyt näyttää vahvasti siltä että ehkä vielä ehdin omia tähkiä käydä grillaamaan tänä kesänä.

Kasvu on ollut paikoin jopa niin runsasta ettei ihan kaikkea ole ehditty edes käyttöön poimia. Tillit ovat iloisesti kukassa ja niin vihdoin myös kehäkukat. Näissä korotetuissa astioissa on ollut myös se hyvä puoli etteivät tuholaiset näihin ole helposti yltäneet. Muualla pihalla kotilot ovat pitäneet juhliaan, mutta tällä puolella on ollut rauhallista. Edes muurahaisia ei ole enää näkynyt.

The summer has been extremely rainy and a bit cold, but in my little kitchen garden the plants are blooming like never before, even the corn looks like it's going to make it. The elevated growing boxes have kept the snails away from the plants perfectly and everything has been growing up so fast we haven't even had time to eat it all yet.

8 kommenttia:

 1. Voi sillä noita manssikanversoja olisi....sellaisia kaipaan, kun laittasin pieneen astiaan nitä kasvamaan..:)

  VastaaPoista
 2. Pitääkö aitaus citykanit ja peurat loitolla?Hyvä vinkki nuo korotetut laatikot.Minulla oli piskuisessa kasvihuoneessa muurahaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanit ja ketut pitää, peuroja en ole vielä näillä seuduilla nähnyt. :-)

   Poista
 3. Mun kasvulastikoissa ei ole kasvit kasvaneet (kurpitsa,paprikat ja basilika).Uudet mullat laitoin,kastellut myös.Liekkö sit varjoinen paikka.

  VastaaPoista
 4. Ihana kasvimaa! Todella ihana! Ja kiva kun kerroit osto ja myyntiliikkeestä ed postauksessa, sinne täytyy päästä :)

  VastaaPoista
 5. Otahan talteen ja kuivata kehäkukat! Niillä saa kauniin värin esim pullataikinaan!

  VastaaPoista
 6. Uutena blogisi lukijana liikkeellä ja aloitin uusimmasta postauksesta ja tässä toista viedään. En siis tiedä oletko ehkä tämän jossain postauksessasi jo kertonutkin, mutta miten olet koonnut noi kasvilavat? Tarkoitan et onko esim. muovit kaulusten sisäpuolella, oletko täyttänyt kaulukset pohjasta pintaan mullalla vai onko pohjalla ensin jotain muuta? Mitä multaa käytit? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin suodatinkangasta sisäpuolelle ja täytin puoleenväliin hiekalla, risuilla ja sen sellaisella ja loput pistin kunnollista kompostimultaa. Nyt tänä vuonna laitoin vähän kaupan multaa lisäksi kun oli niin painunut. :-)

   Poista