maanantai 29. elokuuta 2016

Aikani kuluksi

Viikonlopulla iski aivan hirviä tylsyys kun auto otti ja hajosi eikä suunnitelluista sieniretkistä tullutkaan mitään.(Mikä siinä muuten on että autot tykkäävät hajota aina viikonloppuisin?) Siinä tekemistä miettiessäin tuli mieleen josko kokeilisin aikani kuluksi rakennella pikkuisen seinäkaapin, sellaista kun olen jo tovin ollut vailla.

Mitään valmista suunnitelmaa kaapin ulkoasusta ei oikein ollut vaan ajattelin ryläistä sen vähän kuin lennosta ja katsoa sen mukaan että mitä materiaaleja varastoistani löytyy.
Ensinnä tarvittiin runko, ja siihen leikkelin palaset pitkästä laudasta.

Ja siitä tuli tällainen. Ihan simppeli vielä tässä vaiheessa, mutta mitoiltaan juuri passeli sinne minne sitä olen kaavaillut.

Sitten aloin suunnitteleman ovia runkoon. Materiaaleja vaikka minkälaisiin olisi ollut tarjolla muutakin, mutta halusin mennä vähän haasteellisemman kautta ja päätin kokeilla saisiko tällaisesta silppukasasta jotain tolkullista. (Kuvassa silpulla on jo vähän harjoiteltu kuten noista lovetuista paloista näkyy.)

Ja saihan niistä, tällainen syntyi itseasiassa aika helposti, kun ei niin kovin millintarkkana jaksanut olla. Säleet ovat suunnilleen ja se riittää ihan hyvin. Sitten tein toisen samanlaisen ja testasin kokonaisuutta.

Ja sehän toimii aika kivasti. Siinä on jo vähän sellaista industriaalisuutta mitä halusinkin. Säleovet saavat sen näyttämään ikään kuin joltain vanhalta kojekaapilta ja se sopii tähän paremmin kuin hyvin.

Nyt vaan maalia pintaan jahka ensin keksin että minkä väristä. Voi olla että jotain industriaalin harmaata tai muuta kökköä, jotta tuo lookki tuosta vielä vähän syvenee. Mutta hyvä alku nyt joka tapauksessa. Hyvin rattoisasti kului myös aika viikonloppuna joten ei huono sekään.

Since the car broke down and all my plans for the weekend was cancelled I needed to find something else to do. I decided to amuse myself by building a vintage-look wall cabinet that I've had on my mind for a while now. So far looks good. A little paint and I think it'll look as good as a real old one.

6 kommenttia:

 1. Eikä, jos itse aloittaisin tuollaista tekemään tulisi siitä ihan alkuunsa vino joka suuntaan. Olet todella taitava. Ihaillen täällä seurailen saannoksiasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei tämäkän ihan luotisuora ole, mutta eipä täällä vanhassa talossa suorassa ole seinätkään joten ei sen väliä :-)

   Poista
 2. Kätevä emäntä -mutta sehän me jo tiedetäänkin! 😊

  VastaaPoista
 3. IHAN SIVUSTA:
  Mitä sille toiselle sisutamallesi tytön huoneelle kuuluu, joka robustimpi ja tekstein mm. toivottu? Ei siis teidän kotona, vaan "kylässä"...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on viittä vaille valmis. Pari asiaa kun löydämme (ehdimme käydä metsästämässä kirppiksiltä) niin saan sen kuvattua tänne. :-)

   Poista