lauantai 20. elokuuta 2016

Arkistokaapin päivitys

Meillä on makuuhuoneessa yksi omiin silmiini kipeästi pistävä yksityiskohta jonka olen halunnut jo pitkään korjata. Nimittäin tuo ihastuttava vanha peltinen arkistokaappi. Sinänsä nätti ja oikein kiva käyttää mutta tuohon tilaan nyt ihan väärän kokoinen. Se sopi paikalleen edellisen kaapin kanssa kovin hyvin, mutta näillä uusilla ei kyllä sitten mitenkään. Liian syvä mikä liian syvä ja nyt on aika tehdä sille jotakin.

Tilalle täytyy saada jotain mittasuhteisiin paremmin sopivaa ja koskapa osaan rakennella kaikenmoista päätin että tehdään siihen itse jotain uutta. Ja kun en ole mikään oikeaoppinen puuseppä niin fuskataan nyt niin paljon kun voidaan. 

Ostin käytettynä kivan osittain täyttä puuta olevan lipaston josta saan projektiini laatikot ja vähän runkomateriaaleja. Rautakaupasta kipaisin pari mäntylevyä jatkoksi ja sitten ruvettiin hommiin.

Ensinnä särjettiin se lipasto osiin ja sitten alettiin rakentamaan uutta. Kovin jännältä ei vielä näytä, mutta ei sen tässä vaiheessa vielä pidäkään. Olin suunnitellut projektin mielessäni huolella alusta loppuun ja tekeminen sujui kohtuullisen yllätyksettömästi, mitä nyt kerran sahasin sormeeni, mutta se on pientä.

Nyt rupeaa jo hahmottumaan vaikkakin tässä kuvassa vielä ylösalaisin koko hökötys. Ei välttämättä näytä vieläkään kovin jännältä, mutta lupaan että se vielä tuosta muuttuu.

Ainakin sen verran että kun oikein päin katsoo. Nyt tietysti siellä mietitte että eihän tuo nyt vieläkään näytä mitenkään jännältä, ihan tavan lipasto, vähän erilainen kun se alkuperäinen, mutta muuten ihan tavan lipasto. Aika tylsä edelleen. 

No, jos maltatte tovin vielä odotella niin sitten se teille aukenee (ellei siellä jo joku onnekas arvaa) miltä tämä tulee näyttämään kun ihan vähän vielä tuunaan. Voin vaikka pääni panna pantiksi siitä että tästä tulee vielä ihan älyttömän hieno. Jatkoa seuraa...

The filing cabinet in my bedroom is just way too deep for the space and it hurts my eyes to look at it. It just doesn't go with the other cabinets like it went with the previous one.
So I started to plan something new to replace it. Something that'll fit the space and look like it belongs there. I got myself some wood planks and a second hand drawer and started to work. It doesn't look much yet but bare with me, soon you'll see what I have up my sleeve.

4 kommenttia:

 1. Mä nyt en arvannut, niin joutuu odottaa seuraavaan kertaan.
  Hyvää sunnuntai päivää sinne.

  VastaaPoista
 2. Tuskin maltan odottaa lopputulosta...
  joka tietenkin on älyttömän upea!!

  VastaaPoista
 3. Johan tuo nytkin on parempi kuin alkuperäinen...mut odotan jännittyneenä,mitä saat aikaan.

  VastaaPoista
 4. Olet sinä sitten taitava. Innolla odottelen lopputulosta.

  VastaaPoista