lauantai 19. maaliskuuta 2016

Eräs unelma

Minulla on ollut jo vuosikausia unelma tietynlaisesta kylpyhuoneesta tähän taloon. Sain sen aikoinaan tv-sarjasta Sinkkuelämää. Kun muutimme tänne kymmenen vuotta sitten pyöri sarja joka ilta telkkarissa ja sitä tuli aina remonttipäivien jälkeen tuijoteltua.

Noihin aikoihin tänne oli suunnitelmissa tehdä iso kylpyhuone saunaosastoineen, mutta se ei ole vieläkään toteutunut. Sen sijaan remontoimme vanhasta väliaikaiseksi tarkoitetun joka on edelleen käytössä. En tiedä johtuuko se ison kylppärin puuttumattomuus enemmänkin siitä että tuo väliaikainen toimii niin hyvin vai siitä että uuden rakentaminen on niin julmetun kallista. No, mene tiedä. Siihen isompaan kuitenkin aina haaveissani laitan tietynlaisen tyylin ja se tyyli on jotakuinkin sama kun Carrie Bradshawilla on asuntonsa kylpyhuoneessa tuossa Sinkkuelämää sarjassa.

Puoleen seinään asti pelkistetyt metrolaatat tiilikuvioladonnalla ja päälle ne kauniit kaakelilistat jotka rajaavat laatoitetut alueet. Juuri sellaiset jotka ovat selkeästi vanhaan tyyliin mutta ovat ihanan ajattomat ja sopivat moneen eri aikaan ja kotiin, kuten nyt vaikka rintamamiestaloon.

Ja kun tästä olen tässä haaveillut niin tulipa mieleeni eräänä joulukuisena aamuna, että mitähän se maksaisi vaivan lisäksi jos laittaisin sellaiset nyt tuohon nykyiseen kylppäriin. Kun ei sitä edes tiedä kauanko vielä sitä saunaosastoa joutuu odottelemaan. Pikaisesti tutkin ja laskin ja kas, eipä tuo kovin kalliiksi tulisi. 

Tämä kun ei ole koolla pilattu tämä kylppäri. Kompakti on, mutta todella toimiva ja edullinen käyttää.  Ei ole turhia neliöitä, mutta ikkuna on ja tunnelma kohdillaan. Asia jota muutama vieras on kysynyt, on että missä tuolla voi kädet pestä kun sitä lavuaaria ei ole ja heille olemma sanoneet että siinähän se on, vähän vaan isompi kun muilla yleensä. Meillä siihen mahtuu kylpyynkin. Hana on jätetty hieman ylemmäs jotta tuossa voi ne kädet pestä ja hampaat ja naamankin. Suihkunkin voi ottaa, mutta harvemmin sitä tehdään, kylpeminen kun on niin paljon mukavampaa.

Nättihän tämä on näinkin, lattia on kohdillaan ja kalusteet, mutta tuo inha lasikuitutapetti tekee tilasta vähän halvan oloisen. Ja vielä kun värisävykin on tuollainen kellertävä ei se yhtäkkiä näytä enää siedettävältä ollenkaan.
Ja siitä se päätös sitten syntyi; teen tuolle ne "carriebradshawit" nyt. Kävin heti tilaamassa laatat. Ensi viikolla alkaa remontti.

I've for years dreamed of a bigger bathroom. One that would look like Carrie Bradshaws bathroom in the tv show Sex And The City. With plain subway tiles and beautiful tile moldings. We once planned a bigger bathroom to this house, but ended up renovating the tiny one and have lived with it since. We still don't have the money to do the big one and since I really, really want to fulfill my dream I suddenly had an idea to do it in the small bathroom. So I went and ordered the tiles yesterday. 

14 kommenttia:

 1. Onpa teillä ihana pieni kylppäri, ja varmasti vain paranee laatoilla! Jään odottelemaan lopputulosta, sinä ahkera.

  VastaaPoista
 2. Aika Magee! Kiva nähdä mitä taikoja täällä teet.

  VastaaPoista
 3. Voi jummi miten upee kylppäri! Tuo tunnelma, tuo ensiapukaappi, tuo hana!! Onko nämä peräti ensimmäiset kuvat teidän kylppäristä? Ihana kylppäri!

  -Karakali-

  Ps. Kylppärinne on ihana, sitä ei voi liikaa hehkuttaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla ensimmäiset laaajalla kulmalla niin että ihan kaikki näkyy. :-) Ja onhan se aika ihana noinkin, mutta odotas vaan kun saan tuon laatoituksen tehtyä... ;-)

   Poista
 4. Itse tuijottelen englantilaisia tv-sarjoja ja ihailen kaikkia mahdollisia esineitä niissä, ja varsinkin kiviaitoja, jos joskus sellaisen saisin. Tällä hetkellä Hercule Poirot ilahduttaa. Kylppärinne on kyllä niin persoonallinen, ja tuo WC-istuin, on niin tutun näköinen, meilläkin oli just tuollainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, ne englantilaiset puutarhat niissä sarjoissa ovat NIIn ihania! <3 Tuo pytty oli pitkään haaveissa ja siitä ei luovuta ikinä niin hyvä se on vetämään :-)

   Poista
 5. Oioi!!! en malta odottaa lopputulosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos kaikki menee putkeen sitä ei tarvitse ihan hirveän kauaa odotellakaan :-)

   Poista
 6. Näyttää neliöiltään yhtä kompaktille kuin meidänkin pian valmistuva. Tuosta hanasta pakko kysyä että mikä sen valmistaja on ja mistä olet sen hankkinut? Onko oikeesti vanha huipoukuntoinen yksilö vai uusvanha?

  VastaaPoista
 7. Näyttää neliöiltään yhtä kompaktille kuin meidänkin pian valmistuva. Tuosta hanasta pakko kysyä että mikä sen valmistaja on ja mistä olet sen hankkinut? Onko oikeesti vanha huipoukuntoinen yksilö vai uusvanha?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan uustuotantoa on. Damixa merkiltään ja Tradition mallistoa.

   Poista
 8. huippu ihana,söpö suorastaan!!!mitä harvemmin voi kylppäreistä sanoa!!! :)

  VastaaPoista
 9. Onpa kiva kylppäri. Onko amme tavallista lyhyempi istumamalli? Viihtyisä pikkusoppi, jonka mielikuviteksellisuus on pysäyttävä! Terveisin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Amme on tasan metrin ja viisi senttiä pitkä. Ei ole istuma-amme vaan ihan tasapohjainen. Mahtuu kellumaan selälleen jos nostaa jalat seinälle. :-)

   Poista