lauantai 2. tammikuuta 2016

Lohtu pimeyteen

Minulla on yöpöydällä tällainen pikkuinen purkki. Se on siinä sitä varten, että jos joskus yöllä herään ja huoneessa on mörkö saan sen sillä häädettyä pois. Inhoan yli kaiken laittaa öisin oikeaa lamppua päälle. Valo on aivan liian raastava juuri heränneille silmille eikä sitä voi jättää päälle jos pelottaa jatkaa unia. Siksipä askartelin itselleni pienen tuikkuvalon jonka lempeässä valossa voi jatkaa rauhassa unia jos mörkö on käynyt herättelemässä.

Materiaaleiksi tällaiseen käytin pilttipurkkia, Ikean led-tuikkua, sinitarraa ja spraymaalia. Projekti oli varsin helppo. Liotin purkista etiketit pois, maalasin korkin ja tuikun jalustan mustiksi ja kiinnitin tuikun kannen sisäpuolelle sinitarralla (siksi että sen saa irti ja voi vaihtaa patterin jos tarvitsee).

Valot ulee päälle näissä Ikean tuikuissa siten että kynttilän kääntää ylösalaisin tai sitä liikauttaa nopsasti pystysuoraan jolloin sisältä kuuluu pieni naksahdus. Tosi näppärä verrattuna niihin joissa katkaisija on pohjassa. Tämän saa päälle siis kirjaimellisesti käden käänteessä.

Enkä enää pelkää pimeässä mörköä tai valvo silmät kirvellen ison lampun valossa. Jos mörkö käy kylässä sytytän valon vähäksi aikaa ja hetken päästä leijun taas höyhensaarille.

I sometimes wake up in the middle of the night and need a small light to prevent the bogeyman. So I made one from Ikea's tealight and a small glass jar. This Ikea tealight is so handy cause you can light it up with just a small shake. Works perfectly in the middle of the night when one is scared and drowsy.

(Thank you so much dear cousin of mine, for the Christmas card I got the inspiration from!)

17 kommenttia:

 1. Onpa hauska ja helppo idea! Täytyykin laittaa muistiin, kun pilttipurkkeja löytyy vaikka useampaan.

  VastaaPoista
 2. Aivan loistava idea! Täytyykin hommata noita ruåttalaisia jos niitä vielä vaan on....ne pohjasta päälle laitettavat ON rasittavia :)

  VastaaPoista
 3. Ihana! Sopisi meille vieraiden yöpöydälle, vieraat kun pelkäävät meidän kodin mörköjä enemmän kuin me :) t. Minna J.

  VastaaPoista
 4. Oi! Näkisikö tuollaisen avulla mennä yöllä vessaan, joka sijaitsee kolmen metrin päässä sängystä? Nykyisin kompuroin pimeässä, kun se valon sytyttäminen ei todellakaan nappaa keskellä yötä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsi kun ei ainakaan netissä näy olevan tuota mittään ledkynttilöitä Ikean valikoimissa, just kun ollaan vielä menossa sinne (käydään kerran vuodessa). Mut pitää tsekata onko muilla valmistajilla "kippimallia"!

   Poista
  2. Ne on siellä Joulu-kategoriassa. Ainakin vielä näkyy nettisivulla olevan noita.

   Poista
 5. Kiva mörkövalo, mäkin tahdon!

  VastaaPoista
 6. Adorable; I love it--so going to do this too. Thank you for sharing project.

  VastaaPoista
 7. Loistava DIY-idea! Sopisi vaikka mökkisaunankin valoksi. Toivottavasti noita "heilautus" -tuikkuja vielä löytyy.

  VastaaPoista
 8. Mahtava diy juttu! näyttää sille, että noissa on valoakin enemmän kuin vastaavissa tuikuissa joita olen nähnyt..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kuvattu aika valosassa kun ei pimeässä näkyisi kun vaan tuo pieni liekki :-) Oikeasti on teholtaan aika lailla sama kun muissakin tuollaisissa tuikuissa. Valon väri ehkä vähän valkoisempi.

   Poista
 9. Oi miten täydellinen idea! Helppo ja turvallinen ja kuitenkin sata kertaa tyylikkäämpi kuin pelkkä led-tuikku. Noita kun tekisi vähän eri kokoisiin purkkeihin niin tulisi kokonainen hieno tuikkukylä! Kiitos tästä idiksestä.

  VastaaPoista