keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Ei sovi ei

No siinä se nyt on, katto kokonaan paljaana. Listat uupuvat vielä ja seinät pitäisi maalata, mutta upea on tuo tumma katto kyllä. Sininen seinä ei sovi nyt enää yhtään tilaan, korostaa katon oranssisuutta liikaa ja mattokin näyttää aivan liian räikeältä.  Tuo sininen on myös ollut värinä kovin rajoittava sen suhteen mitä muita värejä tilassa on voinut käyttää. Tällä hetkellä tunnelma on lipsahtanut aivan liikaa kansallisromantiikan suuntaan ja se täytyy pian korjata. Museofiilis ei ole minun mielestäni omassa kodissa kiva.

Toinen syy sinisestä luopumiseen on yksinkertaisesti valo. Tumma katto tietenkin imee suuren osan  kaikesta valosta joten valolle pitää antaa lisää heijastuspintaa jota tuossa sinisessä ei juurikaan ole.

Joku sävy seiniin tulevaisuudessa tulee, sillä valkoinen on ehkä pirtaani ihan liian tylsä, mutta nyt aluksi ne maalataan vain sillä. Huonetta täytyy nyt vähän "koeajaa" ja imeä sen tunnelmaa ennen kun isompaa päätöstä seinien sävystä voin tehdä. Haluan myös palavasti ensin kokeilla miltä tila näyttää pelkillä erilaisilla vanhoilla ruskean ja mustan sävyillä sisustettuna. 

And here's the whole ceiling revealed (no moldings yet though). As you can see, the blue is all wrong now fot this space. It brings out the orange tones on the ceiling too much. The Kilim carpet also looks too bright now. There's a lot of nice brown tones in the room that don't come out because of the blue wall so the only thing to do is to get rid of it now. I'm going to be boring and paint the walls white at first. I know I will want some tone on them eventually but now I need them to be white for a while. I need to live in the room with that ceiling and decide the future wall color with time.

23 kommenttia:

 1. No on kyllä upea tuo vanha katto! Jee!

  VastaaPoista
 2. Heeei, pliiiis.... tuo sininen sopii mun mielestä ihan älyhyvin tuohon kokonaisuuteen! ....Eiks sitä millään vois säästää? :) :) Pitkästi kyllä kirjoitit miksi se pitää maalata pois, joten herää epäilys, että näyttääkö sitten kuvissa vaan hyvältä ja luonnossa eriltä... Mutta katto on upea, aivan mahtava löytö! :) Onnittelut! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ööö? Minähän asun täällä. Kyllä minulle on tärkeintä se miltä täällä koko ajan näyttää eikä se miltä se näyttää kuvissa muille.

   Poista
  2. Siis... taisin ilmaista itseni jotenkin epäselvästi, sorry. Ainakin kommentistasi päätellen ymmärsit minut väärin. Kuvan perusteella sinisessä ei mielestäni ole mitään vikaa :)

   Poista
  3. Hei, kiitos kun selvensit, olin tosiaan käsittänyt kommenttisi ihan pieleen. Sori kipakasta vastauksestani, joskus pitäisi pysähtyä vähän miettimään itsekin. Se sininen näytti kyllä luonnossa ihan yhtä kivalle kun kuvissakin, olin vain tosi kyllästynyt sitä jo katselemaan :-) Ja menneessä aikamuodossa puhun sinisestä kun nyt sitä ei enää ole... ;-)

   Poista
 3. Vau! Ihan mahtava toi katto <3 Sopii tuohon huoneeseen todella!

  VastaaPoista
 4. Minusta tuo huone on aivan ihana ja se ikään kuin huokuu erilaisuutta, jota täällä valkoisten kotien sisustusmaailmassa on aivan liian vähän...
  Kaunis, ihana, kodikas tunnelma...en muuttaisi mitään !
  Tuikku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värit ovat hiipimässä takaisin suomalaisiin sisustuksiin. Hitaasti mutta varmasti. Itsekin palaan kyllä johonkin väriin tämän huoneen seinissä sitten kun sen aika minulle on. :-)

   Poista
 5. Minä laittaisin ensin (leveähköt) kattolistat ja katsoisin sitten, miltä sininen näyttää! Voisi olla, että valkoinen kattolista muuttaisi tilannetta siten, että sininen palaisi takaisin tehosteväriksi,kun tulisi vähän irti katosta. T: Minna J.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se valkoinen kattolista siihen auta, että olen ihan kyllästynyt tuohon siniseen ;-)

   Poista
 6. Mun mielestä kans koko kokonaisuus on hyvä. Taidan olla eka kertaa sun blogissa, liityin lukijaksikin. Tervetuloa kylään Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
 7. Hyvältä se täältä koneentakaa kuvassa näyttää :)
  On maalaisromantiikkaa ja kansallisromantiikkaa, mainiosti sanoit tuon kommenttis, nauran ihan vääränä täällä :D En näe museota siellä!

  VastaaPoista
 8. Ihana katto kyll. Meillä kun purettiin huonossa kunnossa olleet seinässä kiinni olleet vanhat kaapit niin kaiken lattia materiaaleihin alta löyty aivan ihana lankku lattia. Mut se piilotettiin vielä kun olis vaatinut korjausta ja oli aika harva laudoitus niin olis lattia ollu liian kylmä talvella.

  VastaaPoista
 9. Kaunis ruskea katto löytyi. Hyvä ettei ollut sellainen kellastunut lakattu saunankatto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on onneksi niin vanha katto ettei sellaista pelkoa ollut. 40-luvun muoti suosi tummia petsejä. :-)

   Poista
 10. No eihän tuo sininen seinä tuohon kattoon sovi. Ja sitäpaitsi jos siihen on kyllästynyt niin tela käteen vaan.Kaunis katto ja harvinaisen tasaiselta näyttää värikin.Valkoinen ei varmaan ole ihan sinun värisi,eikä paras mahdollinen varmaan sisustuksen kannalta mutta ensin vaaleaa.Ja ehkä sen päälle jotain pellavan tai mudan sävyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla kytee päässäni sellainen ajatus ettei seinissä sitten joskus olisi vain yhtä sävyä, mutta siitä lisää tulevaisuudessa. ;-)

   Poista
 11. No nyt vasta huomasin että ripeänä tyttönä olet sen jo maalannut.Mitäpä sitä odottelemaan jos kerran alkaa joku tökkiä. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, minä olen jo kai kuuluisa siitä etten hirveästi odottele jos jonkun idean saan :D

   Poista
 12. Miten upea katto! Tuo lämpöä ja sopii täydellisesti etenkin maton kanssa yksiin. Olen pitänyt tuota ihanaa sinistä sinun tavaramerkkinäsi, mikä sävy se on? Valkoinen on totta kai hyvä myös, mielenkiinnolla odotan millaisia taikoja teet huoneelle! Musta tuntuu että sulla tule koskaan huteja sisutuksen suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinisen sävynumero on L439 ja juu taisi se olla jonkinlainen tavaramerkki kun niin moni on siitä tykännyt :-) Kyllä minullakin niitä huteja tulee, mutta silloin kun tekee juuri sitä mistä palavasti itse tykkää niitä tulee huomattavasti harvemmin ;-)

   Poista