torstai 21. tammikuuta 2016

Lammasta lattialle

Männä vuonna tarttui kirpputorilta mukaan muhkea matto jonka ostamista aluksi emmin enemmän kuin mitään. Ystävän kanssa tämän bongasimme ja oitis aidoksi lampaaksi tunnistimme, mutta kun juuri sillä hetkellä en keksinyt että minne sen sitten kotona laittaisin ja hintakin oli useamman kympin niin jouduin käymään melkoisen painin itseni kanssa ennen kun ostopäätöksen viimein uskalsin tehdä. 

Raahasin mattoa mukanani koko kirppiskierroksen ajan ja sitä välillä hypistelin ajatuksella että kuinka ihana se onkaan, mutta onko se minun tyyliseni ollenkaan? No, ostettava se kuitenkin oli ja samalla sille pariksi pienempi samanmoinen (asuntovaunua ajatellen jos kesä taas yhtä kylmäksi heittäytyy kun viime vuonna) kun kerran halvalla sai.

Kotona sitä sitten soviteltiin alakertaan, mutta matto on niin paksu etteivät ovet aukene sen päälle. Ehdin jo tovin katua kauppojakin kunnes keksin siirtää sen Kelimin täältä yläkerrasta alas. Turkismatto mahtui aulaan just eikä melkein ja kun se on hieman enemmän tuolla seinän vierellä mahtuvat ovetkin aukeamaan hyvin sen yli.

Näillä pakkasilla se on ollut oikea lottovoitto tässä viileässä aulassa. Joka kerta tuosta kulkiessa on ihan pakko saada astua maton päälle (ja joskus jopa ihan istahtaa alaskin). Ja tuo kivasti sointuu sisustukseenkin vaikka sitä niin kovasti arvuuttelin siellä kirpputorilla. Kun vielä jälkikäteen selvisi että matto on kotimaista tuotantoa ja oikeasti hyvin arvokas tajusin viimein että tein kyllä sittenkin aivan mielettömän hyvät kaupat. 

I got this superwarm fur rug from a fleamarket last year. I almost didn't buy it at first cause I thought I wouldn't have room for it, but it was just too comfy to miss out so I got it anyways. At home I found a place for it on the upstairs hall and it fit's there perfectly. I also found out that this rug is actually really valuable. Made out of real sheep skins. I learned that it takes up to 25 sheep skins to make a rug this big. Cost me less than a hundred, a really good buy.

17 kommenttia:

 1. Oi kuinka kaunis matto! Hyvä, että kotiutit sen. :)

  VastaaPoista
 2. Taitaa olla tämän firman tekemä:
  http://www.turkismattoateljee.fi/

  Nämä olivat 90-luvulla isosti esillä asuntomessuilla ja sen tyyppisissä paikoissa. Ihanahan näitten päällä on tassutella.

  VastaaPoista
 3. Hyvältä näyttää, oli onni että ostit sen..jälkeenpäin olis varmaan kaduttanut jos et olisi ostanut :D

  VastaaPoista
 4. Mää en käsitä, kun porukka löytää aina kirppiksiltä kaikkee halvalla! Mä en löydä ikinä mitään... =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää käydä usein ja eri kirpputoreilla niin sitten löytää varmasti.

   Poista
 5. Todella upea ja sopii tilaan. Voi kun olisi ihana tepsutella tuossa paljain jaloin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näillä lämpötiloilla en ole vielä uskaltanut riisua villasukkiani, mutta keväällä kokeilen kyllä. :D

   Poista
 6. Kuinka joku on luopunut noin ihanasta matosta?

  Minäkään en Marketan tavoin koskaan löydä kirpparilta mitään hyvää/kaunista/mieluista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ihmettelin samaa että kuinka joku raaskii luopua. Niin hyväkuntoinenkin vielä.

   Poista
 7. Kyllä se on ihan elämän laki,että otettava on se,mikä puoleensa vetää...Mullakin käy joskus niin,että vaikken heti tiedä,mihin se kuuluu,ostan pois,jos se kovasti puhuttelee....ja aina on paikkansa löytäneet...Mun kämpässä on kaikkea sitä,mistä tykkään sulosessa sovussa ja ihmeesti siitä on kyllä muodostunut just munlainen tyylini. Kyllä tuo matto on tod.löytö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas aika usein ostan ihan hutijuttuja myös. Harvemmin ihan näin isoa tai kallista kylläkään. :)

   Poista
 8. Hyvä löytö kyllä! Joillakin on vaan vissiin taito katsella kirppiksillä niin, ettt löydöt pompsahtavat silmien eteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä pitää ihan perinteisesti välillä penkoa että silmiin osuu. :-)

   Poista
 9. Erikoinen matto todentotta. Mielenkiintoinen värityskin. Täytyy olla aika harvinainen löytö. Lämmin ja likaa hylkiväkin voisin kuvitella.
  Ja tuo parittomien sukkien pussukka on niin suloinen :))
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lammashan on luontaisesti likaa hylkivä, luin juuri että lumipesu olisi tälle riittävä. :-) Ja vinkkinä, sukkapusseja saa ostaa Parolan aseman blogista. ;-)

   Poista