tiistai 30. kesäkuuta 2015

Vesitesti

Olen jo pitkään miettinyt keinoa saada vanha puutynnyri toimimaan sadevesien keräysastiana talon nurkalla. Muoviset keräysastiat ovat mielestäni ihan susirumia ja hienot vettä pitävät tynnyrit täysin budjettimme ulkopuolella. Pohdin kaikenmoista maisemointia muovitynnyreille, maalattua peltitynnyriä ja jopa puutynnyrin vuoraamista lasikuidulla kunnes se kaikista yksinkertaisin ajatus tuli mieleeni.

Puutynnyrissä on sisällä kolme isoa jätesäkkiä päällekäin. Ja mistä tämä ajatus tuli? No, poikani pienenä teki monena suvena takapihalle sammakkolammen laittaen kuoppaan vaan muutaman jätesäkin päällekäin. Tällainen kesti lampikäytössä jopa vuodesta toiseen niin miksi ei siis sadevesitynnyrissäkin. Kokeillahan tuota piti. Nyt on noin viikon tuossa ollut ja ihan hyvin toimii. Vettä pitää ja näyttää todella komealta. Mutta koska olen nykyään niin kamalan kemikaalikammoinen en tuosta kasvimaalle vettä pistä, kukille vain. Haisevatkin mokomat säkit niin pahalle vielä.

I've always wanted a real wood barrel to my yard to store the rain water from the roofs. The real waterproof barrels cost way too much so I had to figure out a way to make an old barrel work. I got the idea to put few large plastic waste bags inside each other and test it out, and it works. The barrel is water proof now. Yay!

4 kommenttia:

 1. Näpsäkkä tynnyri!
  Ja hienoa että luovuus kukkii.

  VastaaPoista
 2. Onpa hieno, kyllä tuo voittaa rumat muovitynnyrit mennentullen!!

  VastaaPoista
 3. Aivan mahtava! En myöskään kestä rumia muovitynnyreitä.

  VastaaPoista
 4. Puutynnyrit (ja puiset saunakiulut) kannattaa vedessä turvottaa niin niistä tulee vesitiiviitä ja sitte niissä pitää myös pitää vettä etteivät pääse kuivumaan ja kutistumaan 😊 Mutta kätevä noinkin!

  VastaaPoista