torstai 2. heinäkuuta 2015

Erikoinen lattiaratkaisu

Porstuan lattiassa on niin hieno vanha muovimatto ettei sitä ole raaskinut sieltä irrottaa vaikka se aika huonossa kunnossa jo onkin. Matto ei edes ulotu aivan huoneen perälle asti kun poistin sieltä männä kesänä penkin jonka alla mattoa ei ollut. Epämääräistä mattosaumaa lattiassa on paikkailtu aiemmin sisalmatolla, mutta siinä oli iso tahra jota en yrityksistä huolimatta saanut poistettua ja uutta sopivaa mattoa ei oikein ollut missään niin päätin sitten että keksin tuohon ratkaisuksi jotain ihan muuta. 

Autotallissa sattui olemaan jämävaneria ja kaapissa mustaa maalia. No siitäkös se ajatus sitten lähti. Tein vanerista laatikoiden alle lipan joka ulottuu edestä juuri eriparimattojen saumojen yli ehjälle alueelle. Vähänkö toimii kuulkaas hyvin. Musta väri ryhdittää kivasti hyllykköä ja lattia pääsee oikeuksiinsa ilman ikävää saumasekamelskaa. 

Kukaan ei ehkä edes huomaa että tuolla mustalla lätkällä piilotellaan jotain, niin luontevasti se minusta tuohon istuu. Tilassa on kontrastit kohdillaan ja lattiaa esillä niin paljon kun vaan voi. Nyt se mielestäni on niin kuin pitääkin ja aivan naurettavan vähäisellä vaivalla. Ei kaiken tarvitse aina olla kuin oppikirjoista, välillä voi vähän soveltaakin, vai mitä?

In the porch there is the most beautiful olf vinyl carpet on the floor, but it doesn't go all the way, there's an ugly seam right in front of the shelving unit. We used to have a carpet there but it didn't cover up the whole area and it hid too much of the pretty floor.
So, I had to think of something else, and I did. I made a black platform to the shelving unit that was wide enough to cover up the carpet mess and the problem is solved. Now the floor looks neat and the black platform gives it a nice contrast. 

11 kommenttia:

 1. Hienolta näyttää! Sinähän voisit vielä leikata mattopuukolla tuon reiän kohdalta pari "neliökuvioo" irti ja vaihtaa sen johonkin näkymättömämpään paikkaan leikkaamalla sieltä vastaava kohta kuviosta ;)
  Terv. Mummeli Keski-Suomesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä tuolla ole sellaista näkymätöntä paikkaa mistä leikata ehjää, matto kun on sieltä risoin mistä kuljetaan. :-)

   Poista
 2. Kieltämättä kaunis muovimatoksi. Sulla on kyllä joka pulmaan ratkaisu!

  VastaaPoista
 3. Kyllä,soveltaa saa ja varmasti pitääkin vanhaa kunnostaessa..ja tuo mattohan on kaunis..kiva että säästät sen...meinasinpa minäkin ehdottaa edellisen kommentin niksiä reijän paikkamiseksi...isäni teki noita paikkaushommia jo lapsuuskodissani tuolla lailla☺

  VastaaPoista
 4. Joo tuo on just parasta luovuuden kukoistusta, että kehittää tuollaisen ratkaisun! Ja näyttää vielä niin hyvälle!

  VastaaPoista
 5. Tosi ihana muovimatto! :)

  VastaaPoista
 6. Wau, varsinainen ryhdistys! Hyvältä näyttää :)

  VastaaPoista
 7. Ihan fiksultahan tuo ratkaisu näyttää, musta väri sopii tuohon erinomaisesti.

  VastaaPoista
 8. Sehän näyttää siltä että juuri noin sen kuuluukin olla!

  VastaaPoista