perjantai 12. kesäkuuta 2015

Rytönurkkaus

Jokaisella omakotiasujalla on varmasti pihallaan sellaista tavaraa joka on siellä välttämätöntä, muttei välttämättä niin esteettistä katsella. Roinat sitten vaan tungetaan jonnekin nurkan taa katseilta piiloon. Meillä ei ole varsinaista pihavarastoa joten sellainen romunurkka on syntynyt tännekin. Se sijaitsee etupihalla aivan oleskelualueidemme kupeessa. Siellä on kompostori, kottikärryt, ylimääräiset kukkaruukut, mullat, istutuspöytä sekä ei niin nätit työkalut (nätit ovat kasvihuoneessa esillä).

Olen koittanut pitää alueella jonkinlaista siisteyttä yllä ja laitan aina esim. yli jääneet mullat pusseista isoihin ruukkuihin ja tynnyreihin. Näyttää paljon siistimmältä kun ei ole ylenmäärin erilaisia silmiin pistäviä värejä tuolla.

Vuosia sitten saaduista klapeista tehty seinämä rajaa kivasti alueen autotalliin päin eikä näköyhteyttä romppeisiin juuri ole sieltä suunnalta. Kompostikin on piilossa Tuomen kupeessa. Periaatteessa inhoan tuota pöydän alla  olevaa muoviruukkujen kokoelmaa, mutta ovat niin näppäriä kaikenmoisissa hommissa, että ovat saaneet aika rauhassa kerääntyä tuonne.

Lapioille ja muille askartelin pari kesää sitten naulakon. Pysyvät hyvin aisoissa tuossa ja kuivahtavat auringossa käytön jälkeen.

Viime postauksessa esittelemäni kirpputorilta löytynyt vanha postilaatikkokin on päässyt jo toimeensa kukkaruukkuna. Punainen punaista vasten ja jos tuohon vielä mansikoitakin sitten tulee, niin on kolme eri punaista rinnakkain. Kivasti tekee kyllä tästä pihan kolkasta vähän rakastetumman näköisen tuo.

Oven takana ei oikeasti ole mitään pesutupaa. Kamala ja  rytöinen remonttitarpeiden säilytyspaikka se on. Jossainhan niidenkin on oltava. Ennen muinoin täällä sijaitsi edellisen asukkaan sauna- ja pesutilat, mutta me emme ole vielä saaneet aikaiseksi sellaisia tuonne uudelleen rakentaa. Joku päivä sekin kyllä tapahtuu, mutta vielä ei ole kiirettä ollut sen asian kanssa.

The part of the yard where we store things that are not so pretty to look. There's the compost, wheel barrow, spades, flower pots, potting table and different sorts of dirt are all stored here. I've tried to keep the place without too bright colors just to keep it hidden away better. And to make it prettier I planted some strawberries there in to the mail box I bought the other day. Makes the whole area seem to be more loved now.

6 kommenttia:

 1. Viehättävältähän rytönurkkanne näyttää ja niin siistiltä.

  VastaaPoista
 2. Rytönurkkia tuntuu välillä kertyvän ympäri tonttia ;) Sitten niitä kasaillaan esimerkiksi halkoliiteriin jolloin sinne ei sovi halkoja... Joku ratkaisu pitäisi keksiä täälläkin kun ei tosiaan noin siistiltä näytä :)

  VastaaPoista
 3. Haa sä et tiedä rytönurkista mitään! Omiani (tai miehen ne kyllä on, kelkanraadot sun muut, murrr) en uskaltaisi blogiin laittaakaan! :D

  VastaaPoista
 4. Huoh, voi kunpa meidänkin rytönurkka näyttäisi tuolta... Ihana tuo mansikkapostiloota!

  VastaaPoista
 5. Kröhöm...tuli tässä mieleen, pitäis varmaan itsekin käydä laittamassa rytökasansa vähän siistimmin.. kiitos vinkistä! Ja hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
 6. Muistan kun minulla aikanaan oli tuollainen postilaatikko ja miten sitä inhosin - miten ihmeessä se voikaan näyttää nyt niin kauniilta- näin se menee :))

  VastaaPoista