tiistai 23. kesäkuuta 2015

Pallotuijasta Miljoonakelloksi

Minulla oli pihallani varsin hieno Pallotuija tässä varsin hienossa sienimetsästä löytämässäni vanhassa ämpärissä kunnes tänä keväänä se otti ja menehtyi. Keväällä se alkoi näyttää kovin huonovointiselta ja niin kuin Tuijilla yleensä, siinä vaiheessa kun vauriot alkavat näkyä on jo liian myöhäistä. Männä talven sateet olivat sille liikaa ja raukka hukkui kun en ollut sitä vahtimassa.

No, siinä sitten mietin että mitä tuolle nyt tekisi kun sain ajatuksen käyttää sen runkoa telineenä jollakin muulle kasville ruuvaamalla siihen jokin ruukku kiinni varteen. Leikkelin ronskisti kuolleet osat pois ja kas, siellä näkyi sittenkin vielä vähän eloa. Pienen pieniä lehden alkuja tunki aivan pallon ytimessä. Suunnitelmaani piti siis vielä vähän hioa.

Ja minähän hioin. Keksin että jos tasapainotan ruukun oksien päälle ja työnnän pohjan rei'istä sisään tikkuja jotka sidon rungon ympäri kiinni, pysyisi siinä ihan varmasti ruukku hyvin paikoillaan vahingoittamatta noita pieniä elonmerkkejä.

Ja niinhän tuo pysyy. Aika veikeä tuli eikö? Saa tämän kesän olla tuolleen ja talveksi sitten pääsee taas Tuija kasvattamaan palloaan vapaammin. Näyttää kyllä aika nätiltä noin, että en ihan hirveästi pety jos metsään menee tämä pelastusyritys, mutta pidetään nyt silti sormet ristissä Tuijan puolesta vielä.

I had a cute Ball shaped Thija Occidentalis in a rusty bucked I had found from a forest near by couple of years ago. Last winter and spring was so wet that this poor plant drowned and ended up having a ugly dry bush on top of the stem. 
I started to think what to do with it when I came up with an idea to put a flower pot on top of it. I cut all the dead off and found a little bit of life still hanging around there. To protect that life I tied the pot on top of the stem using wood sticks and some wire. Now the plant can heal inside while the flower makes it look as pretty as ever.

7 kommenttia:

 1. Kiitoa vinkistä...mulla sama ongelma pallotuijan kanssa...eivät tahdo menestyä pienissä astioissa talven yli...meinasinkin riipiä oksat pois ja sitoa runkoon risupallon,mut tuolleenhan tulee upea "kukkateline"

  VastaaPoista
 2. Kasvilajikkeiden nimet kirjoitetaan pienellä: siis pallotuija ja tuija.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hups. Mä taidan suhtautua niihin vähän kuin perheenjäseniin näemmä :)

   Poista