sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Rakas pieni pihakeittiö

Muutama päivä sitten, kun oli vielä kylmää ja märkää, surffailin StyleRoomissa tutkimassa ihmisten kesä- ja pihakeittiökuvia ja etsimässä inspiraatiota ja uusia ideoita pian alkavaan omaan kesäkeittiökauteeni.
Käytin hakusanoina simppelisti sanoja kesäkettiö ja pihakeittiö ja löysin ihan valtavan hienoja ja luovia kokkauspaikkoja joita katsellessa oma pihallakokkauskuumeeni sen kun nousi. Tallensin omat suosikkini leikekirjaan, josta voitte käydä katsomassa minkätyyppiset ratkaisut minua oikein inspiroivat.
Tykkään ihan hirveän paljon siitä, että keittiöt on tehty juuri käyttäjiensä näköisiksi ja toiminnoiltaan sellaisiksi mikä kullekin parhaiten sopii. Sehän se niissä ihan parasta onkin, että voivat olla niin erilaisia. Melkein alkoi tehdä mieli rakentaa itsekin uutta kesäkeittiötä, mutta koskapa tuo olemassaoleva on vielä niin tuore, mennään sillä vielä pari kesää, nyt kun sekin on vihdoin "kaivettu naftaliinista käyttöön".

Köökki on nyt siis putsattu ja puleerattu ja viritetty paikoilleen. Tokihan se on tuossa ollut koko ajan, kesät talvet itse asiassa, mutta vetisen talven ja kevään siitepölykauden jälkeen se oli aika hirveässä siivossa ja vaati kunnon pesun ennen kun siinä kehtasi ruokaa alkaa laitella.

Tyyliltään tuo on tuollainen buffet-tyyppinen ratkaisu, jossa ruoanlaitto ja tarjoilu toimivat samassa paikassa. Meillä on niin kaponen tuo ruokapöytä että on paljon tilavampaa syödä kun pöydässä ei ole tilaa vieviä patoja ja pannuja. Ja onhan se hyvä välillä jaloitella syömisen lomassakin lisää hakiessaan.

Buffassa käytetään usein myös hellaa johon saa sähkön kätevästi vieressä olevasta kasvihuoneesta. Sama näpsäkkä pikkulevy palvelee muuten myös asuntovaunun hellana. Kerrassaan oivallista hyötykäyttöä tällä aikanaan isältäni perimällä pikku liedellä. Hellan alla on vanha ja kierrätetty halki mennyt pikkupöydän kivitaso jota käytetään myös kuumien ruokien laskualustana silloin tällöin.

Olin alunperin ajatellut noissa hyllyissä säilytettävän kaikenlaista pihakeittiössä tarpeellista, mutta kun perheen pikkupiskit päättäväisesti aina hyppäsivät alimmalle hyllylle auringonottoon päätin että pitäkööt terassinsa ja laitan siihen heille tyynyn aina kun ilmat sallivat.

Tässäpä tämä, oma pikku kesäkeittiöni, omin käsin rakentamani, omassa pikku nurkassaan omalla pikku pihallani. Niin täydellisen hyvä juuri meidän perheen tyyliin ja tarpeisiin.

Ja hei, jos juuri sinulla on unelmiesi kesäkeittiö josta suuri yleisö ei vielä tiedä niin miksi et liittyisi StyleRoomiin ja lataisi sinne kuvia siitä? Minä ainakin tykkäisin ihan hirveästi nähdä minkälaisia kesäkeittiöitä tässä maassa vielä piileskeleekään.

A couple of days ago while I was still dreaming of the summer I surfed around StyleRoom and looked what kinds of outdoor kitchens people have here in Finland. I got really inspired to put mine in good use too and luckily the weather finally warmed up so I could do just that.

5 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Tämmöinen vois olla kiva omalla pihalla. Meille tuli nyt yksi unelma pihalle, kun lasiterassi asennettiin.

  VastaaPoista
 4. Söpö kattila pikku liedellä. Kiva koirien nukku paikka.

  VastaaPoista