sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Sirpaleet tuovat onnea

Kauan siinä taas kestikin ennen kun ilmat antoivat myöden jatkaa keskeneräistä ikkunaprojektia kasvimajassa, mutta nyt se on melkein tehty. Ovet valmistuivat jo pari päivää sitten ja muu lasitus viimeistellään viikolla jahka saadaan lisää lasia muutamaan puuttuvaan reikään (ja lisää paneleita toiseen oveen).

Olipahan taas hullu urakka tämäkin ikkunoiden laitto. Vanhoja pokia muotoiltiin minkä osattiin ja fuskattiin minkä kerettiin, lasia leikeltiin ja ihan älyttömästi särjettiin. Vanhaa lasia ei olekaan niin helppo leikata ja varsinkaan jos ensimmäiset viisi ruutua yrittää tylsällä terällä. Uudella terällä pieneni epäonnistumisprosentti huomattavasti ja tulosta alkoi syntyä enemmän kun sirpaleita. Ja vaikka itse nyt itsejämme tässä kehunkin niin kyllähän tuo näyttää aika hienolle, ihan kun olisivat tuon yläosan pokat aina olleet tuollaisia. Vielä jossain vaiheessa uutta väriä pintaan niin johan alkaa olla huvihuone mallissaan. Ai että. Välillä sitä ihan itsekin ihmettelee että mihin kaikkeen sitä pystyykään kun vaan tarpeeksi kovasti tahtoo. 

The green house is almost glazed and boy it looks good. I can't believe the result is so nice even though we probably broke more glass than we actually put in place. And the frames... oh well lets just hope no one looks too closely. But hey, it's a green house. It's not supposed to be that well built. It needs a little shabbyness to make it perfect. And I think this one is so close to perfect as can be. 

18 kommenttia:

 1. Oh hoh..miten upea!! Ei ollenkaan suomalaistyyppinen,pikemminkin näkisin tuollaisen jossain englannissa. Kyllä kelpaa tuolla viettää rapujuhlista venetsialaisiin. Ja tietysti olisi ihanaa päästä tuonne jonnekin blogitapaamiseen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas huomasin tässä vaikutteita Gotlantilaisesta arkkitehtuurista. Nuo olemattomomat räystäät esim. Mutta miksei brittiläinenkin, joka tapauksessa aika "saaristomainen" tuli tästä kyllä :-)

   Poista
 2. Ja sehän on UPEA...kannattaa vähän kehuskellakin itseään:)

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. On se kyllä todella ihana! Kehuskelkaa pois vain :)

  VastaaPoista
 5. Hienoa Maria :) Mitään ei synny jos ei uskalla yrittää ja uskallusta sinulta ei puutu. Tuo on aivan mahtava :D

  VastaaPoista
 6. Ihana, ihana, IHANA! Sanoinko jo että tuo mökki on ihana? Mahtavan työn ootte tehneet, kyllä kannatti! Saako joskus tulla kylään & kurkkaamaan?

  VastaaPoista
 7. Ihana. Kyllä tulee Gotlanti ja reissumme mieleen. Kaiken vaivan arvoinen on tuo uusi huoneenne, sanoinko jo että ihana....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai mitä? Sanoitko ihana? En kuullut, sano vielä kerran :-)
   Kattelin jo siellä reissulla että onkohan ollut jotain alitajuista kun kasvimaja näytti samanoloiselta kun talot siellä.

   Poista
 8. Oi, onpa hieno! Miten kiinnititte ikkunat runkoon?

  VastaaPoista
 9. Upea! Siis ihan mahtava! Sanoisin, että täydellinen :)

  VastaaPoista
 10. Kyllä passaa...nyt viljellä!!! meilläkin ikkunaRojektia...huvimajan ikkunoissa...kittausHarjoittelua...kaipa se alkaa sujua!

  VastaaPoista
 11. Voi, että :)!!!! Täydellinen, niin kaunis! oih :)!

  VastaaPoista
 12. Kyllä on hieno.
  Olet todella luova sekä taitava ja ennakkoluuloton toteuttaja.
  Upeaa!
  T: Kirsi-Maria

  VastaaPoista
 13. Onpa upea kasvimaja! Muistuttaa vähäsen orangerieta..

  xxx
  E
  http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

  VastaaPoista