keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Hemma hos Tove Adman

Tämän matkan minulle tarjosi VisitSweden
Sattuipa kerran reissullansa että eräiden gotlantia kiertelevien sisustusbloggaajien vuokra-auto alkoi yskiä. Olimme vain muutaman kilometrin päässä seuraavasta kohteestamme joka oli Tove Admanin pieni putiikki ja kaikki jännitimme pääsemmekö perille vai joudummeko jalkamiehiksi (tai naisiksi näin suurimmaksi osaksi). 

Auto nytkytti ja nilkutti mutta perille päästiin ja auto päätti yhteistyönsä kokonaan juuri Toven puodin pihaan.
Siihen ilmestyi sitten itse Tove joka oitis ilmoitti että tottakai te odotatte sitä korvaavaa autoa täällä hänen kotonaan ja saatte kuvata ihan mielin määrin mitä haluatte. Siitäkös se riemu sitten repesi.

Vietimme Toven luona ikimuistoiset pari tuntia, kuvaten, fiilistellen, jutellen itse taiteilijan kanssa ja vain nauttien siitä tilanteesta jonka kohtalo tiellemme oli tarjonnut. Uskomaton onnenkantamoinen.

Sain tuosta paikasta ja siitä tunnelmasta joka siellä vallitsi niin paljon inspiraatioita että meinasin ihan pakahtua. Joka paikkaan mihin katse lankesi löytyi jotain kaunista ja harmonista. Ja joka paikassa oli mitä ihanampia asetelmia ja taideteoksia. Tiesin siltä istumalta että haluan myös kokeilla betoninvalantaa ja lasihuoneen ikkunalla olevat sorvatut kukkaistutukset olivat myös asia jonka haluan kotiini kopioida. 

Tove oli ihmisenä mitä ihanin, lämpimin ja vieraanvaraisin. Ihastuin niin hänen töihinsä että ostin lopuksi hänen puodistaan itselleni sydänrasian. Muistoksi tuosta kohtaamisesta ja siitä ihanasta fiiliksestä joka siitä sieluuni jäi.

Olisin voinut laittaa tähän miljoona kuvaa Toven kodista ja pihasta, mutta päädyin laittamaan vaan tällaiset fiiliskuvat sen sijaan. Jos oikein kunnon sisustuskuvaraporttia paikasta kaipaatte, vilkaiskaapa tuolta Tarja's Snowland- blogista. Siellä on, ja hienosti onkin.

One of my favorite moments in Gotland was when our rented car decided to die just as we arrived at Tove Admans little store. Since we had some extra time while waiting for the new car to arrive Tove invited us to see her home and work spaces and we could take as many pictures as we wanted. It was like a dream come true. Kismet that the car broke down. 

The place was overwhelming and Tove the most warmest person ever. It was so cool to interview her about her life and work. How often can one do that? I left the place with so much inspiration and joy in my heart and will always, always treasure that moment and place in my heart.

If you want to see how Tove's home looked  inside, check out Tarja's Snowland blog. She took some amazing pictures (while I concentrated to portray more of the mood with these pics here).

4 kommenttia:

 1. Teillä oli kyllä todellinen onni onnettomuudessa! Tarjankin kuvat oon jo käynyt ihastelemassa. Nuo Toven betoniesineet ovat kyllä todella inspiroivia. Ehkä jossain vaiheessa syksyä itsekin uskaltaudun kokeilemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua polttelee niin paljon että luulenpa painelevani betonikaupoille tässä jo ihan lähipäivinä :-)

   Poista
 2. Kiitos linkityksestä :)! Tämä sattumus oli kyllä aivan mieletön, ja siitä jäi kyllä hienot muistot. Oli todella vaikuttavaa katsella rauhassa yksityiskohtia ja kodin ja pihapiirin kerroksellisuutta. Kaikki rakenteelliset ja toiminnalliset asiat olivat tarkkaan mietittyä, mutta sisustuksen ansiosta ilmapiiri oli ihanan boheemi ja lämminhenkinen.

  VastaaPoista