lauantai 14. kesäkuuta 2014

Värien testausta

Yhteistyössä Tikkurilan kanssa
Talon värien suunnittelu on edennyt koemaalausvaiheeseen. Mieluisia seinäsävyjä valikoitui kolme, järjestyksessä ylhäältä alaspäin 587x, 554x ja 553x ja tehostevärejä yksi, s460. Koitimme pitää sävyvalinnat melko huomaamattomina ja paremmin aikaa kestävinä kun että olisimme riehaantuneet ja valinneet räiskyvämmät värit. Ja vaikka olemmekin aika suuren kontrastin ystäviä päätimme että talon ulkopinnoissa semmoinen olisi liikaa. Värit tulevat siis olemaan aika neutraalit, vanhan oloiset ja ehkä jopa hivenen lauhkeat (vähän niin kuin talon omistajatkin).

Sitten saatuamme pikkupurkit maaleista, tehtiin maalauskokeet eri puolille talon seiniin ja tulokset ovat tässä alla. Tarkoitus on maalata myös katto ja ehkä ovetkin joten älkää antako tuon punaisen häiritä.

Vasemmalla seinässä 587x ja oven pielen reunalaudassa s460. Tulos melko vihertävä. Jopa hivenen kuollut. Ei täysin huono, muttei ehkä ihan täysin mieluinenkaan. Ainakin näyttää vanhalta eikä tarvitsisi vaihtaa katon tai ovien väriä tuon punaisen sointuessa aika kivasti.

Seinässä 554x ja nurkkalaudassa s460 osittain. Hyvin näkyy ero keltaiseen, mutta sävynä jopa kuolleempi kuin tuo edellinen. Ei hyvä, ei ollenkaan.

Ja sitten viimeisimpänä vaan ei vähäisimpänä savy 553x ja oven pielessä s460 osittain. Aivan loistava "mummon alushousu-sävy" Kuvassa ehkä aavistuksen punerva tuon keltaisen vieressä mutta luonnossa ei yhtään. Sopivasti vanha ja kulahtanut, mutta silti aika kevyt ja ilmava. Tällä hetkellä vahva ykkössija. Pitää vielä kokeilla tätä sävyä eri puolille taloa jotta näkee sen vivahteet eri suunista tulevissa valoissa, mutta vahvasti lämpenemme tuolle sävylle koko ajan enemmän ja enemmän.

Huisia että homma edistyy. Nyt uupuu enää sitten ikkunanpokien väri ja katon sävy sekä ovien. Kovin montaa ei liene voi valita näiden kahden lisäksi, mutta jokin mauste on kyllä saatava värikarttaan, ihan pieni vain, ehkä joku poltettu oranssi ikkunanpuitteisiin tai oviin...

The collaboration with Tikkurila paint factory continues. 
The color choices for the house are beginning to make sense to us. It's going to be quite fair, but not too fair with propably a hint of some bolder color somewhere.
We tested out three color samples (you'll find links to the colors page below the pictures) on the wall and one on the frames. The two first ones looked too green and grey but the last one just might be the one we were looking for. Now we just need to figure out what would the colors be for the roof, window frames and doors. But it's not long now until we get to start painting. Yay!

3 kommenttia:

 1. Jännittävää! :) voimia valinnan vaikeina päivinä :P näyttö varmaan valehtelee jonkin verran mutta itse pidän ensimmäisestä eniten! Kiitos muuten mukavasta blogista, lukaisin blogisi alusta loppuun tuossa muutama viikko sitten. Lukemiseen upposi reilun viikon ajan ajoittain jopa pari tuntia päivässä. Olen erityisen ihastunut tyyliisi tarttua toimeen ja kokeilla rohkeasti uusia juttuja vaikka yritys epäonnistuisikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai miten mahtavaa! Pitäisi varmaan keksiä joku palkinto kaikille teille jotka jaksatte kahlata tämän koko blogin läpi. On varmasti ollut urakka, mutta erityisen ilahtunut olen että pidät tästä :-)
   Ja juu näytöt valehtelevat aika kivasti noita värejä jopa tämä oma näyttöni.

   Poista
 2. Nurkkalaudan sävy alimmassa kuvassa aika kaamea

  VastaaPoista