torstai 5. kesäkuuta 2014

Puuloota ja lasia

Sadepäivänä kirpputotoitu puulaatikko toimii oivallisesti keittiön pöydällä järjestäjänä. Saan sillä näpsästi nostettua kaikki kerralla pois pöydältä jos tarvis ja näyttäähän tuo myöskin kerrassaan kivalta.

Eilettäin bongattu Viialan narupurkki taas herätti kysymyksen siitä miksei tämän tehtaan lasi ole niin korkealle arvostettua kun muiden tuon ajan? Karhulan ja Riihimäen narupurkkien hinnat huitelevat taivaissa mutta näitä Viialan vastaavia saa vielä halvalla. Jotenkin minun mielestäni ovat jopa harvinaisempia ja kuuluisivat siksi samaan jollei kalliimpaankin hintaluokkaan, mutta toisaalta kivahan näitä on muutamalla eurolla löytää...

The wooden box I fount the other day works so well on my kitchen table. I like the fact it's easy to just take the whole box and pick it up instead of individually picking stuff off the table. It also makes the whole table seem more organized this way.
We used to have several different glass factories in Finland back in the day. This Viiala glass jar I found yesterday has the same form and look than the more expensive Riihimäki and Karhula ones but costs much less even though is from the same time period. I wonder why, it's ever so pretty.

11 kommenttia:

 1. Kivoja löytöjä. Kyllä meillä täällä Akaassa osataan arvostaa oman kylän tuotteita ;) Yleisesti olen maksanut kympin molemmin puolin Viialan lasitehtaan keittopulloista ja lasipurkeista. Narupurkki taisi olla pitkään myynnissä paikallisella kirpparilla hintaan 30 e. Että toooosi hyvä löytö ;)

  VastaaPoista
 2. en ole noita lasipurkkeja nähnyt täällä kirppareilla....korjaisin talteen jos löytäisin..:)

  VastaaPoista
 3. Kuten Voikukkapelto kertoi, kyllä nuo täällä synnyinsijoillaan ovat arvossaan. Ja kyllä oikeasti lasista tietävät osaavat muuallakin arvostaa. Noita on aika nugaasti liikenteessä, koska tehtaan sulkemisestakin on jo kauan. Minä sain mummultani lahjaksi yhden säilyketölkin ja katselin, että kyllä noista useampaa kymppiä pyydellään joka paikassa. Olet siis tehnyt löydön. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin arvelinkin. Täällä ei osata arvostaa Viialan tuotantoa tietyillä kirpputoreilla ja täytyypä hyödyntää tämä kun vielä kerkiää ;-)

   Poista
 4. Hei, olen aina ihmetellyt miksi sen nimi on narupurkki...Valaisetko vähän tarkemmin, kiitos! Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä käsitän sen niin että jos tuohon päälle jonkun kankaan laittaa kanneksi niin tossa yläreunan uomassa pysyy sitten se naru paikoillaan kun sillä kankaan siihen purkin päälle kiristää :-)

   Poista
 5. Mullakaan ei ollut mitään käsitystä tuon nimityksen alkuperästä, joka päivä sitä näköjään viisastuu. :)

  VastaaPoista
 6. Purkki on hieno. Samanlaista en ole ennen nähnytkään.

  VastaaPoista
 7. Molemmat on ihania kirppislöytöjä, niin puuloota kun lasipurkki. Kannattaa kyllä hyödyntää nuo löydöt, eräskin ehti kerätä kaikki Pehtooripannun värit kun niitä vielä sai kirpparilta 5 markalla kappale. Ei saa enää :)

  VastaaPoista
 8. Tänään tein löydön pihakirppikseltä...näitä samanlaisia lasipurnukoita 2l ja 5l, vieläpä täysin uuden veroisia ja ehjiä hintaan 3€/ kpl :D

  VastaaPoista