maanantai 30. kesäkuuta 2014

LEVA Kungslador

Tämän matkan minulle tarjosi VisitSweden
Matkan ensimmäinen etappi oli LEVA Kungslador joka meni minulta melkein aivan tyystin ohitse yllättäin lentomatkalla iskeneen pahoivoinnin vuoksi. Makasin aivan raatona kahvilan pihalla säkkituolissa kun muut innokkaina kiertelivät paikkoja kamerat naksuen. Onneksi poikkesimme paikkaan pikaisesti lähtöpäivänä uudestaan niin sain minäkin muutaman kuvan napsaistua. Harmi vain että mesta oli silloin niin tupaten täynnä ihmisiä etten kovin montaa kuvakulmaa enää löytänyt. Mutta onneksi siellä oli niin paljon kaikkea hienoa että jotain sentään sain taltioitua.

Tuossa paikassa oli niin paljon ihania romuista tehtyjä sisustuselementtejä ja kukkalaatikoita ripoteltuna sinne tänne ja kaikki näytti niin hyvältä että inspiroiduin aivan valtavasti itsekin. Harmi vain ettei täältä kotomaasta ihan helpolla tuollaisia aarteita löydä. Mieli tekisi niin kokeilla perunankasvatusta ensimmäisen kuvan kaltaisessa laatikossa. Toisaalta aika kivalta näyttäisi perunaviljelmä ihan tuollaisessa ruosteisessa tynnyrissäkin, eller hur?

Kahvila, loft-vintti sekä pieni sisustuspuoti olivat myöskin vierailemisen arvoisia. Paikalla on oma kiviuunileipomo sekä lounasmahdollisuus. Puoti taas tarjoili ihania luomuherkkuja ja pientä kivaa sisustuskrääsää. Kerrassaan herttainen paikka jota suosittelen oikein lämpimästi. Itse viihdyin vallan mainiosti (sekä kipeänä että terveenä). 

Paikassa voi myös tutustua talotehtaan mallitaloon josta pari näpsyä alempana.

Our firs stop was at Leva Kungslador. Theres a beautiful place where you can eat, enjoy, shop and see a model house of the house factory. 
We saw the place twice but unfortunately the first time I was suffering from severe motion sickness after the flight that I missed most of it, and the second time it was so full of tourists that I couldn't find that many places to take photos. But luckily I got shots of those nice plant containers I really fell in love with. 

5 kommenttia:

 1. Nuo kaikki erilaiset istutusastiat näyttää tosi kivoille, mutta joskus on käynyt mielessä kun syötävää viljellään alkuperältään ihan toisenlaisiin tarkoituksiin suunnitelluissa astioissa, että voiko niistä irrota jotain terveydellä vähemmän suotuisia aineita ja kulkeutua siihen syötävään kasviin lopulta? Vai onko kaikki esim. muovit nykyisin jo siltä osin turvallisia? Näyttävät käyttävän esim, noita laastipaljuja istutuksiin. Vai onko sitä itse vaan tullut yliherkäksi jo kaikelle mahdollisesti ei-turvalliselle ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No noiden kuvien ämpäreissä näkyis ihan kukkia vain olevan. Mä laitan yleensä jonkin muoviruukun väliin jos jotain syötävää laitan johonkin ruosteiseen. Myöskin olen kuullut puutarhakaupasta että on sellasta muovia josta ei liukene mitään mitä voi laittaa esim jos meinaa jotain syötävää viljellä jossain josta voi jotain liueta. Mutta joo ei se huono ole jos varovainen on. Pieni yliherkkyys on minusta ihan tervettä :-)

   Poista
 2. Ihana postaus! Aivan loistavaa että tosiaan palattiin tuonne vielä eilen, niin sinäkin pääsit nauttimaan paikasta ja ruuasta ilman pahoinvointia.

  VastaaPoista