keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Suuret suunnitelmat

Joku joskus jo kyselikin kuvaa talostamme ja tässä sellainen nyt on. Parempaa en saa koska tonttimme on niin piskuinen ja niin täynnä kasveja ja puita ettei talomme paremmin kokonaisuudessaan muista suunnista juuri näy.

Tälle maisemalle olemme tänä kesänä ajatelleet tehdä suuria muutoksia. Minua on jo vuosia rietonut tuo täysin taloomme sopimaton keltainen väri. Myös valkoiset vuorilaudat ja ikkunanpuitteet ovat alkaneet tökkiä. Jotenkin tässä talossa ja tässä pihassa (asukkaista puhumattakaan) juuri nämä värit eivät mitenkään päin sovi kuvioon. Kun tuo kasvimajaprojektikin pitää maalata päätimme että talon värit muuttuvat myös. Nyt tai ei koskaan. Tämä on vanha talo ja se saisi näkyä talon väreissä eikä ränsistyneessä ulkonäössä.

Joten pian seuraa postaus jos toinenkin aiheeseen liittyen. Aina värien valinnasta itse toteutukseen. Hyvine ja huonoine hetkineen.  Minulla on myös mukana tässä eräs huippukiva yhteistyökumppani, mutta siitä tarkemmin jahka projekti alkaa tässä lähipäivinä. Hii! Ihan jo itseäänkin jännittää, että miltähän tämä sitten näyttää uudistettuna... eikun siis vanhennettuna!

The house. This is the summer we finally are going to change that yellow/white paint combination to something more suitable for a house this age (built 1946). I feel like those colors are way too new for this kind of building and in this case make this house look even more shabbier than it is. We're planning to choose old /vintage type colors to make it look more original and give the house a little dignity which it deserves.

I'm doing this project in collaboration with a really cool Finnish company, but I'll tell you more about it as soon as we begin with in a couple of days.

8 kommenttia:

 1. Onpa jännä nähdä minkä värinen tästä tulee, jos sekä keltainen että valkoinen on poissa laskuista :-)

  VastaaPoista
 2. Hihii, mulla on melko lailla samasta keltaisesta talo ja se on kuulemma aina ollut sen värinen ja on tulevaisuudessakin. Totesin vaan isännälle että niin tähän asti, mutta nyt on talossa uusi emäntä...

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä maalausurakkaan. Meiltä löytyy hyvin samanvärinen talo piharakennuksineen, jotka odottavat omaa käsittelyään. Saa nähdä ehdimmekö tänä kesänä vai jääkö taas ens kesälle.
  Odottelen urakkanne lopputuloksen näkemistä :)

  VastaaPoista
 4. Mulla on tismalleen samanvärinen talo samanvärisellä katolla ja vuorilaudoilla. Ja miltei sun naapurissa :D On varmaan ollu joku muotihuuma muinoin. Iloo maalauspuuhiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, varmaan muotihuuma kun tässä on likellä vielä yksi tällainen keltainen (ei liene kuitenkaan sinun? tuossa rinteessä?). Onneksi tämä ei kohta enää ole :-)

   Poista
 5. Samma här, paitsi kattomme on musta. Alkuperäinen väri on ollut meidän talossa harmaa ja siihen me myös palaamme kunhan saadaan projektit edistymään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Midän talon alkuperäinen väri olisi ilmaisesti valkoinen ja se ei kyllä miellytä minua yhtään enempää kuin tuo keltainenkaan :-)

   Poista
 6. Hihii. Talomme näyttävät melkoisen samanlaisille. Talomme on myös keltainen ja pihalta löytyy samanlainen roskakatos. Meillä on tehty aitaa pihalle ja nyt on vuorossa leikkimökki. Kesään mahtuu vielä takaseinän uudelleen laudoitus ja maalaus. Juhannusruusut kukkivat pihalla. Hyvää kesää sinulle!

  VastaaPoista