tiistai 27. toukokuuta 2014

Sadepäivän saaliit

Muutos säätilassa toi ansaitun tauon raadannasta huvihuoneprojektin parissa ja päätin hemmotella itseäni kunnon kirpputorikierroksella. Koska tuntui siltä että oman kylän kirput oli jo niin nähty, suuntasin hieman pidemmälle ja käväisin Riihimäellä katsastamassa tarjonnan. Ja olihan sitä.

Minusta on valtavan ihanaa kun ihmiset myyvät kirpputoreilla ylimääräisiä puutarhakasvejaan. Olen monet taimet ostanut näin. Hinnat ovat yleensä reilusti taimistojen hintoja alhaisemmat ja taimet yleensä elinvoimaisempia ja suurempia. Nytkin mukaan tarttui pari kotkansiipeä, kuunliljoja sekä angervot ja kaikki yhteensä kympillä.

Silinterihattu taasen oli ihan puhdas aivopieru. En edes pysty selittämään mikä minuun meni kun sen näin. Ihan oli pakko ostaa vaikka maksoikin jokusen kyympin. Olen vain jostain syystä aina halunnut omistaa ihan aidon vanhan silinterin ja nyt sen sain. 

Laatikko ja pesuharja löytyivät kotimatkalla Hyvinkäältä. Nämäkin sellaisia "ainahan tämmöisiä nyt tarvitsee" -ostoksia. Harja ammeen pesuun ja laatikko tarjottimeksi kesäherkuille. (Jakkara on vanha tuttu jo se oli vain kuvausrekvisiittana.)

Hyvä oli reissu, kannatti tehdä. Aivotkin tuulettuivat siinä kun vaihtoi kaupunkia välillä. Kirpputoreilu on kyllä minulle ihan parasta ajanvietettä ja terapiaa, löytyi sieltä sitten jotain tai ei.

Since it's raining and we cannot work on the greenhouse I decided to take the day off and go fleamerketing in to another city. I went to Riihimäki and here's what I found there. 
I just love that you can find plants from fleamarkets too. I often buy them from there. I think they are in some ways better than bought from a nursery. 
The top hat I cannot explain. I saw it and knew immediately I had to have it even though it was a little pricy. 
The box and the scrub are things one always needs in the house. (The chair is an old one and is there just as a prop for the photo shoot.)
Overall a good trip. I feel so refreshed leaving the house for a day.

7 kommenttia:

 1. Upeita löytöjä! Itsekin pitäisi lähteä pitkästä aikaa jonnekin muualle kirppistelemään, Alkaa tuntua samalta että Jyväskylän kirpparit on niin monesti jo kierretty läpi että olis kiva yllättyä ihan uusista jutuista. :)

  VastaaPoista
 2. Puutarha täynnä kotkansiipiä olis ihana.

  VastaaPoista
 3. Ihanat löydöt ! Itsekin koen että vaikka kylmä sää ei niin mukava olekaan , niin sopivasti sää patisti sisälle remonttihommiin joilla alkaa olla jo pikkusen kiirus kun heinäkuussa on lopputarkastua ;)

  VastaaPoista
 4. Hei! Riksulaisena täytyy muistuttaa että pese taimien juuret huolellisesti ennen kuin laitat ne maahan. Vieläpä niin että kaikki multa ja vesi menee viemäriin.

  Riihimäellä nimittäin on osassa kaupunkia paha espanjansiruetanaongelma.

  http://riihimaki.fi/Riihimaki/Ajankohtaista/Espanjansiruetanoita-torjumaan-talkoilla/

  Mutta ihania löytöjä ja meillä tosiaan on hyviä kirppareita kaupungissa.

  Sweetpepper Riksusta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Noita ei vielä täällä olekaan näkynyt. Niitä lehtokotiloita on kyllä ihan riesaksi asti.

   Poista
 5. Allekirjoitan tuon terapiahomman ihan täysin. Ei pelkästään se löytöjen tekeminen, vaan jo ennen kierrosta kihelmöivä odotuksen fiilis ja sitten kun pääsee penkomaan, aivot virittäytyvät ihan omalle taajuudelleen. Ei paljon työhommat pyöri mielessä :)

  VastaaPoista