torstai 27. helmikuuta 2014

Onni tuli postilla

Syksyllä aloittamani katkaisijoiden vaihtoprojekti jämähti muutaman katkaisijan puuttumiseen kunnes eräs ihana lukijani otti minuun yhteyttä ja möi minulle muutaman. Onni että möi koskapa ovat olleet kiven alla löytää täältä etelästä. Ihan kissojen ja koirien kanssa on saanut metsästää erästäkin kutoskytkintä ja ihan tuloksetta, mutta tuossa kasassapa niitä onkin oikein kaksin kappalein. En voisi olla onnellisempi juuri nyt. Saan tyyliviilaukseni vihdoin valmiiksi. Oikein lämpimät kiitokset Sarille sinne Ouluun!

I finally got some new vintage light switches so I can finish my project I started last fall. Thank You Sari from Oulu for selling me these.

15 kommenttia:

 1. Olepas hyvä vain :) Näitä sinun projekteja on mukava seurailla niin pitäähän se huolehtia että materiaalia riittää.

  VastaaPoista
 2. Hienoa, että sait katkaisijat! Totta Sari, että nää projektit on niiiin kivoja seurata.. saa ittekki aina pontta projekteihin!! =)

  VastaaPoista
 3. Oi, minäkin kelpuuttaisin tuollaiset meidän tulevaan uuteen kotiin!

  VastaaPoista
 4. Hei!
  Minä olen ollut siinä käsityksessä, etteivät sähkärit asenna tällaisia vanhoja katkaisijoita enää oikosulku(?)- tai minkälie vaaran takia? Olisin halunnut samanlaiset ja oltaisiin sellaiset saatukin, mutta en lähtenyt sähkärille edes niitä tarjoamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tjaa, mistähän lie tuollaista olet kuullut. Mulle taas sähkäri on sanonut näiden olevan jopa turvallisempia kun uudet mallit. Posliinisisus kestää vähän isompia sähköpiikkejä kun nykyajan muovirämpäleet.

   Poista
  2. Kyllä mullekin ois sähkäri pari vuotta sitten laittanut sellaisen vielä vanhempaa mallia olevan, väännettävän (pyöräytettävän) posliinisen katkaisijan. Ainut vain ettei sitten tarvittukaan sitä siihen mihin oli suunnitteilla ja vain yksi kappalekin on tallessa. Mutta onpahan tulevaisuuden varalta tallessa :)

   Poista
  3. Mulle myös on neljä eri sähkäriä sanonut just samaa, että näitä vanhoja eivät enää asenna sähköturvallisuussyistä. Silläpä mulla on saksasta tilatut vanhan malliset kierrettävät posliiniset katkaisijat.

   Poista
  4. Vielä sen verran, että kysäsin tästä yhdeltä tutulta remppareiskalta, että olenkohan jotenkin ymmärtänyt väärin. Hän sanoi, että asia on todennäköisimmin maadoituksen kanssa tekemissä - mutta koska itse ei ole sähkömies, niin ei mennyt vannomaan.

   Lupasi kertoa, kuhan muistaa kysyä joltakin sähkömiestutultaan.

   Poista
  5. No niinhän se itseasiassa taitaa olla. Näissä kun ei maadoitusta ole. Mutta ei se näistä mitenkään laittomia tee. Edelleen saa asentaa ja käyttää. Uudisrakentamisessa ovat ilmeisesti kiellettyjä ellei sitten ole maadoitettuja versioita.
   (Tukesin sivuilta löytää infoa tavallinenkin kuluttaja)

   Muuten luulen että useammat sähköasentajat ovat vähän samoilla linjoilla usean remonttimiehen kanssa siitä etteivät korjaa vanhaa kun mielummin tekevät uutta, mikä osaltaan vaikuttaa mielipiteisiin.

   Poista
 5. Minä olen siinä onnellisessa asemassa, että sekä remonttimieheni (siis rahalla lunastettu) ymmärtää tämän etten suostu muoviin, en akrylimassaan, käteviin moderneihin ratkaisuihin, en uusiin vippakonsteihin tai hilavitkuttimiin.

  Sähkömies alkuun pyöritteli vähän silmiään, kun en suostunut hänen esittelemiin nk. vanhan mallisiin hirveisiin muovihökötyksiin katkaisijoissa, vaan tilasin lopulta Saksasta, samoin etten tyytynyt rumaan muovipäällysteiseen sähköjohtoon tai johtojen vetämiseen seinälevyjen alle, vaan halusin kalliin tyylikkään pintavetoon tarkoitetun johdon. Tosin muutamaan paikkaan ne johdot menee kyllä sitten levyjen alta, mutta noin yleissilmäyksellä johdot ovat nyt pintavetoina, kuten tämän ikäiseen taloon on aikoinaan tehty.

  Remonttimies on ollut todella helppo opettaa tavoilleni ja hän on ollut todella innostunut erilaisista projekteista ja mielellään kokeilee eri ratkaisuja etsiessämme sitä minun silmääni miellyttävää. Mutta tätä sähkömiestä vähän on joutunut kouluttamaan tiukemmalla kädellä, kun ei ota oikein ymmärtääkseen. Viimeisin juttu muuten oli tämä, kun olin sanonut, että voisi katsoa löytyisikö jostain sähkötukusta noihin suuriin komeroihini sopivat lamput. ---- Ja mitä hän sieltä kiikutti - Sellaiset hirvetä made in Taiwan muovipallerot. Mielessäni ajattelin, että miten luupäinen ihminen voi olla.... No onneksi itse olin bongannut muualta sellaiset oikeanlaiset kuupat lamppuihin, kun nyt löytyisi sitten se maadoitettu versio kannaksi.

  Olis varmaan helpompaa, jos olis vähemmän kranttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiku krantuus juuri tuollaisissa asioissa on just hyvä :-) Minä olin alussa talon ostettuamme hövelimpi ja siksi täällä on rumat muovijohdot pintavetoina joka paikassa. Silmä on jo tottunut enkä vielä tiedä jaksaako sitä ruveta niitä vaihdattamaan. Ehkä jonain päivänä...

   Poista
 6. Ai niin vielä tuosta maadoituksesta sen verran, että asun sellaisessa ”ukkosilmakeskuksessa”. Eli ukkosella, ne ukkoskeskukset, vai miksi niitä kutsutaan, tahtovat mielellään jäädä pyörimään tälle alueelle. Joten maadoitus on täällä ihan paikallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taas viime vuosina on kaikki ukkoset kiertäneet tämän alueen tosi kaukaa. Oikein kun on odottanut sadetta ja ukkosta niin ei, ei sitten millään. Toisaalta hyvä jos ajattelee näitä maadoittamattomia sähköjä, mutta puutarha olisi voinut vähän enemmän kastua parina viimeisenä kesänä.

   Poista