sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Epäröintiä, pohdintaa ja lisää testiä

Paperipussilattian mallipalanen kesti vahauksen oikein hyvin mutta katsellessani sitä portaiden päällä valtasi suuri epäilys mieleni. Eihän tuommoinen kuvio sovi ollenkaan lattian kuvion kanssa yksiin. Aivan liian sekava ja liikaa liikettä. Mallipalassa myös kurvahti paikoin paperi irti alustastaan ja sekin sai tunnelmia hieman matalammiksi.

Mutta eipä luovuteta ihan vielä. Lattian voi toteuttaa myös näin ja tuon nähtyäni olin taas intoa täynnä. Nyt en enää vaan kokeile puulevyille vaan katson miten tuo käyttäytyy suoraan portaalla, aluksi vain yhdellä. Ei tule sitten niin paljoa hiottavaa jos homma kosahtaa kiville.

Ensin paperit sopiviksi suikaleiksi (en käyttänyt saksia ettei tule liian siistejä reunoja). Sitten kunnon rypistelyt ja mittaukset ja saumojen paikkojen mietinnät.

Sen jälkeen liimavettä ja hierontaa. Hieroin niin kovasti että paikoin paperi alkoi jo kulua puhki (toivottavasti se ei kostaudu myöhemin) mutta koitin saada sen niin sileästi pitkin pintaa kun mahdollista (olen alkanut vihata niitä ilmakuplia, mutta niitä tulee väkisinkin muutama).
Ylimääräiset paperit leikkaan myöhemmin. Liimasta lötkö paperi ei tottele saksia laisinkaan ja lopputulema lienee siistimpi jos pidättelen hiukkasen.

Nyt ei tosiaan tarvitse kun odottaa että liima kuivuu ja pääsen hieromaan pintaan kalusteöljyn. Sen jälkeen näen kannattaako hommaa jatkaa pidemmälle. Jännän äärellä edelleen siis.

My testing with the paperbag floor method went ok. But I think I cannot do the stairs with this normal method, the result with the existing floor painting would be too busy so I think I'll try out this method instead. If my test on the actual step looks like real vintage beat up wood I'll go ahead with it (don't ask me what I'll do if it don't work out. I haven't thought that far yet.)
Now all I need to do is wait till the glue is dry and try the stain on it and I'll know. Crazy exiting.

4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen projekti tämä kyllä. Odotan jatko-osia :)

  VastaaPoista
 2. No on mielenkiintoinen projekti! Kokeileminen on kivaa...varsinkin jos on tyytyväinen lopputulokseen.
  Mulla on työn alla vessan allaskaappi ja taso. Materiaaliksi valikoitui koivu ja nyt olen miettinyt ja kokeillut että millä siitä saisi juuri oikean värisen ja vielä kosteutta kestävän...Kallistun Bloomin petsiin ja työtasoöljyyn. Värin sekoitus on vielä vaiheessa. Mutta kivaa on tämä kokeilu. Vielä.

  VastaaPoista
 3. Todella mielenkiintoinen juttu...jännittyneenä seuraan jatkoa..:)

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoinen projekti...itsekin voisin johonkin kokeilla...mut rappujen väriksi en kyllä teillä pistäisi...poikkeaa niin paljon eteisen lattian sävystä...ehkäpä kokonaan valkoiset tai tuon lattian päävärillä myös portaiden askelvälit...kannattaa kokeilla:)

  VastaaPoista