tiistai 18. helmikuuta 2014

Portaita äidin oomme kaikki

No siinä ne nyt ovat. Kaksi vuorokautta kuivattelua ja sitten monta kerrosta öljyvahaa päälle että tulee valmista.
Ihan älyttömän jännää oli värjäysvaihe kun ei tiennyt minkä näköiseksi kukin askelma muuttui. Hassusti kaksi alinta ovat hieman vaaleammat ja ylemmissä tummat kohdat tulivat voimakkaammiksi, mutta sekös vaan sopii. Tässä tyylissä tasapaino tulee kokonaisuudesta eikä yksittäisestä askelmasta.

(Pahoittelen että kuvanottohetkellä suojateipit ovat vielä kiinni portaissa. En raaskinut niitä vielä irrottaa kun kumminkin tarvitsen niitä vielä jatkossa hetken.)

And here are the steps with the stain. It was so much fun applying the stain and seeing the result. Every step is different and no matter how particular I tried to be when gluing the two bottom steps are lighter than the rest of them. But instead of thinking that is a flaw I'm going to appreciate it as an exiting effect. 
Now I need to let the steps dry at least 48 hrs before I can start applying the oilwax on and then they're ready to use (of course I need to use them earlier than that but I run on them with soft socks and big haste).

29 kommenttia:

 1. Tosi upealta näyttää jo nyt! Olet taitava!

  VastaaPoista
 2. Hianot!! Siis ihan älyttömän hyvän näköiset. Melkein harmittaa kun ei oo portaita :)

  VastaaPoista
 3. Wauh...portaistahan tuli todella upeat...voiskohan tuota konstia soveltaa asuntovaunun lattiaan...se nimittäin jäi vielä viime kesältä tulevalle kesälle...luuletko että pinta kestää kosteutta...siis lakkaatko sinä tuon pinnan vielä lopuksi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinta saattaa kestää kosteutta mutta luulen ettei tuo liima ehkä kestäisi asuntovaunussa... Itse jätän pinnan portaissani vahatuksi.

   Poista
 4. Kylläpä tuli hienot! Ei sitä kyllä uskoisi paperipusseilla tehdyksi. Tuo "patina" näyttää tosi...patinalta ja tykkään kovasti tuosta epätasaisesta värityksestä. Niinkuin sanoit, kokonaisuus ratkaisee.

  VastaaPoista
 5. Siis ei todellakaan uskoisi, että on paperipusseista tehty. Piti käydä oikeen lukemassa kaikki aiheeseen liittyvt postauksesi. Tosi mielenkiintoinen projekti ja lopputulos näyttää mahtavalta. Meilläkin olisi yhdet portaat vailla jotakin päivitystä. Tämä täytyy ehdottomasti laittaa korvan taakse. Kiitos kun jaoit tämän idean meidän kanssa.

  VastaaPoista
 6. Vau vau!!! En olisi ikinä uskonut että tulee noin hienoa paperipusseista. Ideakin on mulle ihan uusi. Mutta tulipas kyllä hienot portaat!!!
  Minäkin kävin heti lukemassa kaikki aiemmat jutut aiheesta :)

  VastaaPoista
 7. Ihan huikea juttu, en ole kyllä ennen moisesta tekniikasta kuullutkaan! Voi että tykkään tuon pinnan tunnelmasta<3 En nyt ihan heti lakkaa hämmästelemättä ja ihailematta tätä postausta♥

  VastaaPoista
 8. No jopas! Todellakin. Täydellinen! :)

  VastaaPoista
 9. Ihanan näköiset askelmat, jotenkin tulee fiilis lapsuus ajoilta, mummolan betonista valetuista portaista...portailla tuli paljon pienenä istuskeltua kukka seppeleitä tekemässä:)...Mitä kuvankäsittely ohjelmaa käytät kuva kokojen muuttamiseen ym. Itsellä vanha uskollinen sanoi työsuhteen irti ja en oikein meinaa löytää hyvää ja helppokäyttöistä tilalle.

  T:Sisustaja tuunarin päiväkirja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä en käytä mitään hyvää ja helppokäyttöistä kuvankäsittelyohjelmaa. Useamman sadan euron taitto-ohjelman kylkiäistä käytän :-)

   Poista
 10. Kyllä sun vaan kannatti olla sitkeä ja uskoa visioosi! Kymmenen pistettä ja papukaijan merkki, niin upeat.

  VastaaPoista
 11. Todella hyvännäköinen lopputulos! Sitkeys palkittiin :)

  VastaaPoista
 12. Ohhoh! En uskonut tähän juttuun yhtään, se linkkaamasi työohje ei ollut lainkaan lupaavan näköinen, mutta tämä sinun tekeleesi.. mieletön!!!!

  VastaaPoista
 13. Jännää oli seurata tätä ja kyllä niistä tuli upeat!

  VastaaPoista
 14. No kertakaikkiaan upeat! Pakko löytää joku kohde mihin kokeilla tuota.

  VastaaPoista
 15. Aivan järisyttävän hienot! Toivottavasti kommentoit myöhemmin käyttömukavuutta, kestävyyttä jne. Meillä portaat odottaa uudistamista ja tämä kolahti. Tosin tämä myös ehdolla makuuhuoneen lattialle. Sinne tosin haluaisin valkoisen lattian edelleen, joten mietin aineita, jolla saisi lattian pysymään valkoisena.

  VastaaPoista
 16. Upeat! Sopivat lattiaan paremmin kuin täydellisesti.

  VastaaPoista
 17. Upeat ! Mäkin haluan tuollaiset....puuttuu vaan ne portaat ;)

  VastaaPoista
 18. Siis noista tuli kyllä niin hienot! :)

  VastaaPoista