sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Narupurkkihimo

En voi vastustaa vanhoja narupurkkeja. Mielestäni ne ovat ihan parhaita säilyttimiä keittiössä. Jotenkin kaikki ruoka-aineet näyttävät niin paljon kauniimmilta vanhan puristelasipinnan läpi tiirailtuna. En yleensä haksahda ostamaan vaurioitunutta lasitavaraa mutta tämän parilitraisen purkin kohdalla tein poikkeuksen. Vaikka se on ikävästi korroosioitunut pinnoiltaan on se muodoltaan varsin viehättävä, juuri sopivan pieni ja silti niin tilava. Täydellinen kananmunien säilytykseen.

EDIT: Tuossa purkkikokoelmaani tutkiessani tulin siihen tulokseen että jottei tämä hamstraukseni aivan riistäytyisi käsistä täytyy laittaa myös muutama purkki myyntiin tulevaan sisustusbloggaajien kirppistapahtumaan. Siitä lisää myöhemmin. ;-)

I really love vintage Finnish glass and especially these kinds of glass jars. I think they look so nice in my kitchen with different food products in them.And all though I never buy damaged glass I had to buy this one. I can't mind the corrosion on the surface when the jar is this pretty.

10 kommenttia:

 1. Mä en tiennytkään että nämä ovat narupurkkeja. Siis mitä narua? Mulla on yksi tällainen kaunotar, anopilta saatu. Rakas esine.

  VastaaPoista
 2. Näinhän se selvisi googlettamalla:
  Narupurkki on saanut kutsumanimensä siitä, että ennen vanhaan kun siihen säilöttiin mitä milloinkin, kantena käytettiin voipaperia ja se sidottiin narulla purkin reunassa olevaan uurteeseen. Purkkeja on kaikenkokoisia ja -mallisia, on matalaa sorttia ja korkeaa, on pystyä ja leveää, on litrasta kymmeneen. Värit ovat kirkas, vihertävä, sinertävä ja ruskea, mikä on kaikista harvinaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuu, mullapa on yksi ruskea matala viiden litran purnukka myöskin, mutta se on siis sellainen kaljapullon ruskea. Olen nähnyt noita tavallisia kannellisia purkkeja sellaisia kivoja haileita kellan, vihreän ja ruskean sävyisiä. Löytyisipä joskus narupurkkikin sellaisena värinä :-)

   Poista
 3. Minulla on neljä melkein samanlaista...korkeampia vaan...:).

  VastaaPoista
 4. Tosi kivan mallinen! Matala ja sopivasti leveä. :)

  VastaaPoista
 5. Narupurkki oli uusi sana mullekin :) Ihania ne on!

  VastaaPoista
 6. Minä minä minä myös!! Minä suorastaan himoitsen narupurkkeja. Mutta kun vaatimuksena riihimäen-ja karhulanlasi+en maksa 12e enempää.. :D ei ole siia tullut vielä vastaan.

  Mutta luotan että joskus onnistaa (onnestaa??) Ja saan täydellisiä yksilöitä avohyllyille tulevaan mini keittiöön! Siellä säilyy sitten murot, kahvit, mannasuurimot ym.kauniisti hyllyillä!

  VastaaPoista
 7. Kaunis! Minullakin on yksi suuri narupurkki, jonka muutama viikko takaperin hankin paikallisesta antiikkiliikkeestä halavalla. Mutta hei, tuo tapahtuma kiinnostaa, kerro ihmeessä lisää :)

  VastaaPoista
 8. Uiui! Noi on niin parhaita! Just viikonloppuna postasin keittiöpurkeista ja narupurkissa sipuleita :) Oon muuten ostanut kerran sen suurimman korkean 10 litraisen 10€lla kun oli romukaupassa sateenvarjotelineenä!
  Meinas lähteä taju! Mut onneks sain pelastettua hyvään kotiin :)

  VastaaPoista