sunnuntai 28. huhtikuuta 2024

Vihdoinkin kevätporstua

Täällä on viime päivät siivoiltu vimmaisesti pihaa ja vihdoin tänään myös tämä pikkuinen porstua putsailtiin talvipölyistään ja sain kantaa sinne kevätsomistukseksi kaikki viimeaikain viherhankinnat, jotka vielä olivat elossa. Leikot lakastuivat jo viikko sitten ja yrteistä aika iso osa meni omiin suihin, mutta jäljellä oli vielä tarpeeksi ja kaupasta löytyi vähän lisäviheriäistä ja kukkivia, jolla porstuasta tuli aivan ihanan keväinen.

Olisin kovasti halunnut löytää tänne vielä helmililjoja, mutta niiden kausi oli jo auttamatta ohitse, sillä missään en yhtäkään enää myynnissä nähnyt. En muista tällaista huhtikuuta, etten olisi helmililjoja hankkinut, mutta kun tämä kevät täällä näin myöhäiseksi venähti, niin enpä siten tullut hankkineeksi. Onneksi löysin vielä yhden hyasintin niin sain sentään yhden kevätkukkasen tuonne tuoksua vähän antamaan.

Suurin osa noista odottelee vielä istutusta isompiin ruukkuihinsa ja esim. orvokit pitäisi kaikki laittaa yhteen, jotta niistä tulee näyttävämpi läjä. Olen valtaisan ihastunut noihin sitkeisiin pikku kukkijoihin, jotka jaksavat ilahduttaa kukkaloistollaan melkeinpä koko kesän jos vaan hyvin huolta muistaa pitää.

Mutta onpa ihanaa, että vihdoin on tullut kevät! Ja muutama seuraava päivä taitaa olla sitten ihan jo kesäinenkin, ainakin jos noita ennustettuja lämpötiloja katsoo. On niin mukavaa, kun pääsee puuhastelemaan pitkän tauon jälkeen tuonne pihalle ja saa alkaa toteutella kaikkia talven aikana kyteneitä ideoitaan.


Finally there's some spring in our porch. It doesn't need much, just a few green plants and flowers to make this small space feel wonderful.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti