torstai 25. huhtikuuta 2024

Kirppislöytöjä sieltä sun täältä

Tässä on viimeisen vajaan parin viikon sisällä ehtinyt piipahdella kirppiksillä jo vaikka ja missä omien kotinurkkien ulkopuolella ja tässä on nyt noilta reissuilta löydetyt aarteet  vihdoin kuvattuina tännekin. 

Kävin edellisellä viikolla Hämeenlinnassa ja siellä tietty ensimmäiseksi siellä lempparissani eli Suomen kasarmin aarteissa, josta tällä kertaa löytyi mukaani ihana pieni messinkikannunen ja tuo hauska puuvartinen kuuppa, josta tulee ihan loistava apuväline sadevesitynnyrien tyhjentämiseen sitten kun veden pinta on liian alhainen kastelukannujen täyttöön. Pieni reikä vaan varteen ja koukulla kiinni tynnyrin reunaan niin johan on kuulkaas työkalu paikallan siinä sitten.

Vanajankulmasta Hämeenlinnasta löytyi nämä ihanat vanhat pyykkipojat, jotka heti kotiin tultuani pistin tähän jo minulla valmiina olleeseen lasipurkkiin, jossa ne näyttävätkin niin herkullisen söpöiltä ettei tosikaan. Käyttöön ne meinasin kuitenkin ottaa enkä vain koristeeksi jättää, mutta osasta voisin ehkä askarrella jotain kivaa myös, kun niin hyvännäköinen patina on noissa.

Iso simpukka pääsee muotiksi keramiikkatöihin ja punnus samoihin hommiin, mutta painoksi. Molemmat löytöjä Tuusulan Femmatorilta.

Tämä ihanan rustiikkinen vanha kukkasipulilaatikko oli jo Hyvinkään Villatehtaan kellarissa, kun siellä ystävän kanssa lumituiskussa piipahdettiin ja hirveästi sitä siellä ihailin, mutten vielä ostanut, kun en muka keksinyt sille mitään funktiota huushollissani. Se jäi kuitenkin kummittelemaan mieleen  niin lujasti, että kun siippani tässä ehdotti uutta reissua Hyvinkäälle, jotta hänkin sen kirpparin pääsisi koluamaan, olin oitis valmiina ja onnekseni loota siellä vielä olikin. Siitä tulee kyllä niin ihana somiste kasvihuoneeseeni, ettei tosikaan ja semmoinen fiilis on myös, että tulen vielä tarvitsemaan tätä johonkin muuhunkin jossain, en vaan sitä vielä itse tiedä, että mihin.

Ja sitten lopuksi vielä ihana pieni läjä samettisia ja pellavaisia tyynynpäällisiä. Kaksi alinta ja keltainen päällä sieltä Villatehtaan kellarista ja turkoosi ja harmaa välissä tuon Hyvinkään kirppiksen sisarkirppikseltä Kantolan kellarista Hämeenlinnasta. Kyllä kelpaa taas.

My recent fleamarket finds fom Hämeenlinna, Hyvinkää and Tuusula.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti