tiistai 16. huhtikuuta 2024

Puutarhakeramiikat uunista

Sain juuri uunista nämä hauskat puutarhamielellä tekemäni keramiikkatyöt ja voi, että kun ne onnistuivat ihan yli odotusteni! En ollut ennen sekoitellut tuollai vierekkäin käyttämiäni sivellinlasitteita, joten en yhtään tiennyt miten toimivat ja jouduin vähän sokkona ne pintoihin sivelemään sillä oletuksella, että saattaisivat sulaa nätisti yhteen ja niinhän nuo sitten tekivätkin - kuin käskystä konsanaan.

Näistä koristekukkasista varsinkin tuli ihan älyttömän ihania! Kokeilin erilaisia väriyhdistelmiä kirkkaalla- ja mattapinnalla ja kaikki toimivat tosi hienosti. Mattapintaiset saattavat vaan olla niille sitten juomaan saapuville ötököille kivammin pitävät, mutta eivätpä nuo niin kovin syviä mitkään ole, että liikaa tarvitsisi huolehtia jos siellä sitten vähän pörriäisillä kintut lipsahtelee.

Olisi ollut niin ihanaa mennä heti ulos kokeilemaan näitä kukkapenkkeihin, mutta tietenkin siellä alkoi juuri se ennusteltu kylmä jakso ja mahdollinen takatalvi, että täytyy nyt tyytyä näitä katselemaan vielä tässä keittiön pöydällä muutama päivä ensin. Ei ne kyllä yhtään hassummalta näytä tuossakaan.

Tein samaan inspikseen myös muutaman kynttilänjalan, munatelineen, kukkapidikkeen lasipurkeille sekä kolme erilaista saippuakuppia, joista haluan ehdottomasti omaan kylppäriin tuon simpukan mallisen. Hauskasti onnistuivat myös nuo pilkulliset pihtihäntäispesät tai koristesienet, jotka näyttävät kyllä silmiini nyt enemmän tonttulakeilta, kun miltään muulta.

Suunnittelin myös vähän tällaista pientä kukkakulhomallia ja kokeilin, että miltä se näyttäisi lasitettuna väreillä tai vaan yhdellä värillä ja täytyy sanoa, että niin on nätti, että täytynee ottaa tämä tuotantoon ja tehdä ehkä vielä isompanakin muutama myös. Niin hauska sekä syömä-astiana, että ihan vaan vaikka pöydällä hyvää mieltä tuomassa. Ihan täydellinen kesäkulho puutarhaihmiselle.

Got these garden themed pottery I made out of the kiln and I'm almost blown away of how pretty they all look! Especially those multi colored insect bath flowers, so pretty! Can't wait to try them out in my garden, but of course the weather is just too bad for it now. Will have to wait a bit. Luckily there's lots of other pretty things here I can try out inside here while waiting.

4 kommenttia:

  1. Voi että tuli kauniita! Osaisipa itsekin jotain tuollaista. Värit niin kauniita ja kaikki mallit niin yksilöllisiä.

    VastaaPoista
  2. Kelpaisi!!!! Yksi noista kukista on varmaan kauneinta keramiikkaa mitä olen nähnyt!

    VastaaPoista