sunnuntai 14. huhtikuuta 2024

Ruskealla beigeä

Yksi ystävä aina kyselee, että miten minä onnistun värjäämään noilla Dylonin koneväreillä ja erityisesti tekemään sillä suklaanruskealla värillä beigeä. No, kaikessa yksinkertaisuudessaan käyttämällä vähemmän sitä väriä, kun sen koko annoksen kerralla. Esim. tässä värjäsin puuvillaiset (ne vihdoin löytyneet) pitkät raitaverhot, keskikokoisen tunikan ja 50x50 tyynynpäällisen ja käytin vain vajaan kolmanneksen siitä koko väriannoksesta. Lusikoin värin omaan pesupalloon ja pistin pyörimään ja näin hyvää beigeä tuli lopputulokseksi. Ei se ole sen vaikeampaa, pitää vaan uskaltaa vähän soveltaa.

Minusta on hauska värjäillä jo jonkun väristen kankaiden päälle ja katsoa, että mitä sieltä tuleekaan. Nyt koko läjä yhdessä  näyttää ihan samanväriseltä (niin kun pitääkin), mutta jos katsotaan tätä tyynynpäällistä samanmoisen, mutta värjäämättömän kanssa vierekkäin näkee hyvin, miten sen väri beigen myötä muuttui. Valkoisesta tuli beigeä ja vaaleanpunaisesta ihanan vanhahtavaa roosaa. Koko liina muuttui mielestäni nyt kauniin vanhanaikaiseksi. (Ja huom! tuon vasta värjätyn päällä on osittain varjo, on siis ihan tasaisesti värjäytynyt kauttaaltaan.)

Mutta parhautta se, että nyt kun löysin nuo verhot ja sain ne värjättyä sopiviksi, voin pian alkaa ommella niistä sitä istuintyynyä siihen ihanaan kesäsohvaani, minkä viime kuussa ostelin.

Just playing with Dylon textile colors. I made some beige from chocolate brown with using only less than a third of the whole color to this amount of fabric.

2 kommenttia:

  1. Hei! Lähteekö värjätyistä kankaista väriä seuraavissa pesuissa? Blogisi innoittamana värjäsin vaalean vihreän puuvillaisen kirppisneuleen ja siitä tuli upea! En ole vielä uskaltanut pestä ko neuletta uudelleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, jos värjäsit sen ihan ohjeen mukaisesti ja oikeassa lämpötilassa ei siitä pitäisi mitään enää irrota, joten pesuun vaan :-)

      Poista