tiistai 28. helmikuuta 2023

Herkkuja keramiikkauunista

Kävin tänään noukkimassa lasituspoltosta tämän vuoden ekan satsin käsintehtyjä astioitani. On pilkkua ja maljakkoa ja kaikenmoista kivaa taas. Mukana oli tietty myös tuo pari viikkoa takaperin tekemäni lehtikulhokin. Sille tuli tässä matkan varrella annettua oikein nimikin; kun siitä niin keväisen näköinen tuli niin sehän on tietty kevätkulho!

Ja sen kanssa ei mennyt ihan niin hyvin kun halusin, sillä se otti ja halkesi vähäsen pohjasta (tuosta lehtien yhtymäkohdasta) kuivuessaan liian nopsaan talven kuivassa huoneilmassa. Mutta se selvisi raakapoltosta ilman, että halkeama juurikaan suureni niin päätin korjata sen lasitteella ja sehän se vain onnistui, vaikka lasituspoltto aukaisikin halkeamaa vieläkin enemmän. Tarpeeksi kun olin läästinyt lasitetta pintaan niin se pysyi kun pysyikin kiinni ja lopputulos on vallan hyvä ja nätti astia. Tuon vihreän lasitteen kanssa ihan täydellinen kevätkulho.

Uunista löytyi myös nämä hauskat kukanmalliset vähän isommat lautaset tai tarjoiluvadit, jotka tein ihan vaan tuliaisiksi ystäville ensi kesän reissuille. Se on hyvä varautua semmoisiin juttuihin jo näin talvella, kun aikaa on tehdä ja suunnitella. Näistä tuli kyllä niin vekkulit näillä hempukoilla lasitteilla, että teen jossain vaiheessa vielä muutaman myytäväksikin jos siellä joku muukin halajaa tällaisia kestokukkasia vaikka kesän mökkituliaisiksi viedä.

Ja sitten sieltä uunista löytyi ihan hirveästi kaikenmoisia helmiä ja pötkylöitä ja jotain omituisia kupuja. niistä on tulossa kivoja tuulikelloja ja koristeita jahka vaan saan loputkin osat jossain vaiheessa lasitettua ja uunista ulos. Näistä olen itse ihan hirveän innoissani enkä malta odottaa, että pääsen noita osasia vähän fiilistelemään ja mallailemaan keskenään.

Ja noista maljakoista olen itse jo varannut itselleni ainakin kaksi, koska nuo matalat ovat kooltaan niin täydelliset hammasharjoille ja korkeammat just niille kaupan tulppaanikimpuille, joita en vielä ole raaskinut ostaa, kun olen odotellut tuollaista sopivan kokoista ja näköistä maljakkoa ensin. Laittelen loput myös sitten kauppani puolelle jahka saan noista hiottua pohjat vaan sileiksi ensin.

Got my this years first batch of pottery out of the kiln today. Lots of goodies here, some for me and some for sale and some for presents to my friends. All the little bits, pearls and pieces with holes are going to be wind chimes and ornaments, can't wait to get to try them out.

2 kommenttia:

  1. Moi. Noi on niin ihania noi kukkalautaset 🥰
    Mistä niitä vois ostaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulee jossain vaiheessa myyntiin myös muutama jahka saan vaan ne valmiiksi ensin. Otselemaan voi tulla sitten kotoani Järvenpäästä. Sähköpostilla voi tiedustella. :)

      Poista