lauantai 25. helmikuuta 2023

Kevätmielellä

Kävin piipahtamassa naapuripitäjän isossa kukkakaupassa siitä ohi kulkiessani ihan vaan katsastamassa löytyisikö sieltä mitään kivaa pientä huonekasvia keittiössäni kuivahtaneet muratin tilalle ja löytyihän sieltä; uusi muratti. Kotiin päästessä vaan tajusin, että talvi on vielä niin kesken ja huoneilma täällä puulämmitteisessä talossa tälle ihan liian kuivaa, ettei minun kannata sitä keittiööni laittaa ja päätinkin siltä istumalta koittaa säästellä tämän kevääseen ja laittaa sitten mielummin vaikka porstuaan, missä olosuhteet olisivat sille huomattavasti suotuisammat.

Paikka siihen säästelyyn löytyy viileästä portaikostamme, missä talvettelen kasvilamppujen avulla oliivi- ja laakeripuutani ja niiden kupeessa tämä varmasti voi paljon paremmin, kun täällä keittiön lämmössä ja kuivuudessa, mihin se edellinenkin muratti kuukahti.

Ja sit niinku oikeesti... Ostin myös oreganon. En oikeastaan edes tajua mikä kevätpörähdys siellä oikeen mieleeni iski, kun ajattelin, että se on hyvä idea alkaa valmistautua kasvihuonekauteen jo nyt näin isolla taimella. Jotenkin sitä vaan hullaantui kaikesta siitä vehreydestä ympärillään ja koska yrttejä siellä runsaasti jo oli myynnissä, niin sitä ajatteli, että kyllähän sitä nyt jo voi yhden ostaa... Ja kun kotiin pääsin niin alkoi vähän hirvittää, että mitä ihmettä olin oikein miettinyt siellä.

Mutta istutin yrtin ruukkuun ja pistin  myös sinne eteisen portaikkoon ja toivon, että siellä tällekin riittää valoa siihen asti, kun se sesonki tämmöisille oikeasti alkaa. Ja nyt koitan kaikin voimin takoa mieleeni, että eletään ihan talvea vielä ja kesäkauden taimiostoksia voi alkaa mietiskellä vasta reilun kuukauden päästä, jos vielä silloinkaan. Mutta joka vuosihan näin pääsee käymään eikä sille kai mitään voi, mieli kun halajaa niin kovasti jo sinne kevääseen.

So I went ahead and got some spring plants in february. Way too soon in this country since there's still about two months till the first signs of spring even start to appear. I don't know what came over me, I seem to do this mistake every year around this time. But luckily I have a place to store these in my unheated hall, where I have two plant lights to keep my olive- and laureltree alive during winter.

1 kommentti:

  1. Voi mä niin ymmärrän sua! Tuo kauppa on aivan järjettömän ihana!! Mä ostin viikolla Arabian vanhan kukkaruukun kirpparilta ja tänään pussin multaa. Ei se yks pussi vielä mihinkään riitä, mutta silti. Kevättää niiiiin…! 😍

    VastaaPoista