keskiviikko 18. tammikuuta 2023

Pikkuveskissä vihertää

Meillä on talviaikaan minipienessä kylppärissä valon puolesta aika kivat olosuhteet viherkasveille, joten sinne onkin niitä muutama taas muualta talosta pimeää pakoon eksynyt. Ikkunalla majailee siinä jo vuosia pelkkää hidasta pystykasvuaan tehnyt tyräkki, jonka seuraan on tullut keittiöstä pari itselle nimen puolesta tuntematonta viheriäistä. Tuosta tyräkistä en yhtään tykkää kun se kasvaa vain tuollaisena pötkönä, mutta siinäpä se on jo vuosikausia tönöttänyt niin tönöttäköön nyt sitten.

Ammeen yläpuolella asuva kultaimarre on saanut reippaan harvennuksen ja uuden isomman ruukun multineen ja sitten kun hirveällä vaivalla sain sen pujoteltua takaisin amppeliinsa ripustin sen tuonne tietenkin lehdet väärään suuntaan. Nyt toivonkin, että se itse kääntelisi ne tuolta valoon päin, ettei minun tarvitse uudestaan kavuta tuonne porrasjakkarani kanssa sitä kääntelemään.

Tämä on ehkä tähän kohtaan vähän turhan isoksi kasvava hörsylä ja täytyy katsoa josko se muuttaisi tuosta keväämmällä jonnekin muualle ja laittaisin tilalle jotain vähän sirokasvuisempaa, joka ei tuikkisi lehdenkärjillään hanankäyttäjää silmille niin paljoa.

Mutta on kivaa kun vessassa vihertää, tänne jos mihin erilaiset huonekasvit sopivat mitä mainoiten. Minusta täällä on vähän sellainen hauska 80-lukulainen kylpylätunnelma noiden säilytyskorien ja saniaisten kanssa enkä pistä yhtään pahitteeksi, jos tuo vehreys vielä tuosta vähän lisääntyisikin.

Ja siksipä sinne on ostettu jo ihan uusikin kasvi. Pesäraunioinen lähti mukaan kukkakaupasta ihan päähänpistosta, mutta se sopi niin kivasti tuohon ammeen reunalle, että siihen sai heti jäädä. Kasvaa tämäkin joskus sitten ihan liian suureksi tähän paikkaan, mutta tiedän sen muuttavan jossain vaiheessa jonkun kasveista paremmin ymmärtävän ystäväni luokse kumminkin, koska itse saan pidettyä hengissä täällä vain kaikista helpoimmat lajit, mutta nyt se saa vielä sulostuttaa meidän elämää täällä, ainakin niin kauan kun pysyy nättinä tuossa.

When there's a window in this little bathroom there can be plants as well. I love the feeling of  green here and am planning to get some more to make this space to a little green spa in the middle of this Finnish wintertime.

1 kommentti:

  1. Kyllä on kaunis kylpyhuone❣️ Viherkasvit tuovat sinne tarvittua raikkautta. Mulla on samanlainen korkeutta pukkaava kuin tuo tyräkki, mut siinä on pienen pienet lehdet.

    VastaaPoista