lauantai 14. tammikuuta 2023

Loskapäivän löydöt

Piipahdin ystäväni Katjan kanssa pikaisella kirppistourneella Hämeenlinnassa ja voi pojat mitä löytöjä me tehtiinkään! Ja nämä kaikki vieläpä niin, ettei ihan kovin monella torilla ehditty käydäkään, mutta eipä myöskään tarvinnut, kun tätä läjää katselee. Olisi kyllä mennyt jo ihan överiksi, jos vielä olisi jotain tähän lisää tällä reissulla löytynyt, sen verran onnekkaaksi olomme tunnettiin näiden aarrelöytöjen jälkeen.

Kuvattiin taas kaikki meidän ostokset yhdessä läjässä ulkona, kun se on aina näyttänyt niin kivalta, kun me ihan tahattomasti ostellaan yhteensopivia asioita. Mutta sillai se menee kun molemmilla on suht samanmoinen maku kirppislöytöjen suhteen. 

Minun löytöjäni tästä läjästä on tuo iso sinkkiamme, jonka löysin suosikkikirppikseltäni Suomen kasarmin aarteista. Kuolasin sitä heti, kun ovesta sisälle pääsimme, sillä olen tuollaisesta kesäisin haaveillut puutarhassa hellepäivien vilvoittelupaikkana. En ole varma pitääkö tuo vettä, mutta ostin sen sillä riskillä, että jos se ei pidä, niin koitan keksiä sitten jonkun paikkaussysteemin, että pitää. Päällisin puolin se näyttää kyllä siltä, että voisi hyvin pitääkin.

Samasta paikasta löysin myös tuon kivan pienen messinkimorttelin ja hauskan harjan, jonka käyttötarkoituksesta alkoi meillä siellä vitsit lennellä suuntaan jos toiseenkin, mutta luulenpa, että se on sellainen, jolla vanhojen lämmityspattereiden välejä on voinut harjailla.

Lisäksi löysin hienomuotoiset vanhat henkarit Kirppis Hermannista sekä ihanan patinoituneen pullokorin Aarreaitasta. Pieni desimitta tarttui mukaani Loitsusta ja onnekkaasti myös Katja löysi sieltä samanlaisen, molemmilla kun oli tarve just tuommoiselle. 

Kuvien rottinkikorit, kulho, peltivati, viuhka, päiväpeitto sekä vanhat pesintämunat ovat kaikki Katjan löytöjä samoilta kirppiksiltä, mutta noista en enää tarkalleen muista, että miltä torilta mikäkin löytö tuli, kun että nuo rottinkikorit löytyi Suomen kasarmin aarteista.

Kerrassaan oli oivallinen reissu kyllä ja hyvin unohti tuon kaamean kelin, mikä ulkona vallitsi tuona päivänä, kun kotiin ajeli tyytyväisnä hymy huulillaan ei haitannut pimeys tai räntä laisinkaan.

A huge pile of fleamarket finds combined I made with my friend Katja the other day. The zink tub, bottle crate, clothes hangers, mortar, funny brush and one of the little measuring cups are my finds and the rest Katja's. Can't wait till spring so I can test that tub out if it holds water or not. It could be the most prettiest garden bath for those hot summer days if it works...

2 kommenttia:

  1. Meillä on mökillä sinkkinen pesuastia puuceessa, joka oli talven aikana ruostunut puhki kulmasta. Paikkasimme silikonilla ja hyvin on senjälkeen vettä pitänyt. Mikäli amme vuotaa, kannattaa kokeilla samaa konstia.
    Odotan aina innolla postauksiasi. Kotisi on kaunis ja löydät aina sinne sopivaa tavaraa😊

    VastaaPoista