maanantai 9. tammikuuta 2023

Lempilakanoita

Meillä tykätään jättää sängyt petaamatta aamuisin ja siksi on kiva jos lakanat ovat niin kauniita, ettei mitän petausta edes tarvitse. Lempilakanoitani viime vuosina ovat olleet hömppälän (eli H&M:n) pellavaiset pussilakanat ja tyynyliinat joita olen hamstrannut kokoelman eri väreissä vuosien varrella pääosin second handina ja värjäillyt osan niistä itse. Varhaisimmat versiot noista lakanoista ovat paksumpia ja pesun jälkeen kuin peltiä ja ottavat pari yötä ennen kuin notkistuvat, mutta uudemman tuotannon lakanat ovat mukavan ohuet ja luirut jo heti narulta ottaessa. Kaikki kuitenkin yhtä ihania nukkuessa, jos minulta kysytään.

Tässä huoneessa olen suosinut erityisesti kahta eri värisettiä lakanoissa. Tästä salvianvihreästä pidän erityisesti, koska sen väri sointuu tuohon tapettiin. Se on melkein, muttei kuitenkaan samaa sävyä, kun tapetin vaalea vihreä ja sopivassa valossa sulautuu siihen aivan täydellisesti. Nämä ovat myös suht uudet ja just sitä luirumpaa pellavaa, jonka pehmenemistä ei tarvitse odotella.

Toinen suosikkivärini tässä huoneessa on nuo hennot punaiset. Pussilakana oli alun perin vaaleanharmaa, mutta värjäsin sen sekoittelemalla pesukonevärejä keskenään ja onnekkaasti lopputulema oli täydellinen marjapuuron punainen. Sen ja tapetin kanssa sopii mielestäni ihan nappiin vaalea lila ja beigen eri sävyt, joita onkin kiva yhdistellä petauksessa vähän miten sattuu ja silti kaikki toimii hienosti yksiin.

Haluaisin vielä lisää kivoja muotoon ommeltuja aluslakanoita, erityisesti noita Garbo&Friends:in ihania kuviollisia musliinilakanoita, mutta ne ovat niin luksuksen hintaisia, etten ole vielä raaskinut sopivampaa ostaa, vaan venyttelen aina yhtä vähän liian pientä tähän niin, että petarin kulmat pingottuvat korkealle.  Onneksi näillä ihan perus beigeillä puuvillalakanoillakin näyttää petaus vallan hyvältä, ettei ihan koko ajan tarvitse olla sitä yhtä rääkkäämässä.

These are my favorite colors in the bed at the moment. Greens blend in to the wallpaper and the pinks pop out. Both work well with the beige basic sheets and it's fun to mix and match them to make this bed both comfy and pretty.

3 kommenttia:

  1. Ihana sänkynurkkaus. Kyllä noilla lakanoilla kelpaisi nukkua.

    VastaaPoista
  2. tulikin kommentti nimettömänä, sori♥

    VastaaPoista
  3. Pellavalakanat näyttävät kivoilta, mutta harmikseni olen huomannut, että niistä lähtee tolkuttomasti pölyä,vaikka mankeloin ne. Siniset Familonin pellavalakanat ja sinisiä villakoiria makkarin seunustan vierillä. Kääk! Missä vika!?

    VastaaPoista