perjantai 29. huhtikuuta 2022

Savi-inspiraatioita

Täällä on ollut kädet aika saviset viime aikoina, kun iski pitkästä aikaa päälle oikein kunnollinen inspiraatio päästä kokeilemaan kaikenmoisia erilaisia muotoja ja kuvioita. Olinkin himmaillut jo aika monta kuukautta näitä vain tuolla mieleni perukoilla, mutta en sitten enää voinut vastustella joten pistin savipajan pystyyn ja aloin muovailemaan.

Se onkin nyt ollut niin ihanan vaivatonta, kun se nukkekoti muutti pois työhuoneeni kaapista ja sain sen savihommieni säilytyspaikaksi, eikä tarvinnut enää tehdä niin isoa rymsteerausta huoneeseen kun aiemmin savihommia tehdessä. Nyt ei tarvinnut, kun nostella alustat ja työkalut pöydälle ja alkaa hommiin.

On niin pitkään himottanut tehdä tuollaisia piparkakkureunaisia kippoja ja lautasia, että suorastaan hihkuin innosta noita muotoillessani. Aina kun sain edellisen mallin valmiiksi oli uusi idea jo pulpahtanut päähän ja saman tien kokeiluun. 

Valikoimistani on vähän uupunut sellaisia yksittäiskappaleita ja helppoja tuotteita, niin nyt olen keskittynyt tekemään vain sellaisia. On hauskoja kynttilänjalkoja, karkkikippoja, pikkukulhoja ja tarjoiluastioita jalalla ja ilman ja muutama lautasmalli, joita saattaa tulla enemmänkin jahka selviää ensin, että miten ne sitten valmiina sopivat muiden astioideni kanssa yhteen. Jos oikein hyvä säkä käy ja sattuvat mitoiltaan natsaamaan, niin niistä tulee varmasti hauska kombo.

Nyt nämä kaikki näissä kuvissa ovat vielä ihan raakasavea vasta. Edessä on vielä raakapoltto ja lasitus ennen kun niistä lopullisen ulkomuodon näkee, sillä värit puuttuvat näistä vielä kokonaan. Luvassa on valkoisen lisäksi ehkä muutama kepeä väriyllätyskin sillä lähti vähän mopo käsistä tässä eräänä päivänä lasiteostoksilla käydessäni.

Nämä viimeisen kuvan kipposet on hauskoja jo tehdessä, paljon nipistelyä ja tökkimistä saveen saa sen näyttämään joltain merenelävältä tai eksoottiselta kurpitsalta. Näistä on tulossa koristeita tai karkkikippoja riippuen siitä kummin päin näitä kulloinkin pöydällä haluaa pidellä. Lasituksesta tulee päältä tumma ja sisältä valkoinen, mikä tekee siitä vielä vähän eksoottisemman ja oikean näköisen.

Mutta mitään tarkkaa aikataulua näiden valmistumiseen myyntikuntoon minulla ei vielä ole antaa. Varmuudella jouluun mennessä, mutta todennäköisesti paljon aikaisemmin, muttei kuitenkaan ehkä ihan vielä rompetorille ehdi. Laitan väliaikatietoja tänne sitten kun jotain uskallan vähän varmemmaksi luvata.

Got an inspiration to make some pottery again. I madesome petal shaped plates and bowls as well as some candleholders and seacreature like bowls. These are all still raw and need to be bisquet and glazed before I can show you what I had in my mind while molding the clay.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti