tiistai 19. huhtikuuta 2022

Kevät tuli kasvihuoneen hyllyille

Lämpimien ilmojen innoittamana teki ihan hirveästi mieli stailata jonnekin pihalle jotain keväistä kukkivaa noilla porstuassa majailevilla kukkasilla. Joka paikassa oli vaan vielä just sen verran lunta, jäätä tai jotain muuta sohjoa, että sopivaa paikkaa ei tuntunut löytyvän, kunnes avasin kasvihuoneen ovet ja ta-daa! Siinähän se oli paikka leikkiä kaipaavalle.

Oli kyllä niin riemastuttavaa laitella noita tuohon hyllyille, kun aurinko lämmitti huoneen samaan aikaan aivan kesäisiin asteisiin. Narsissit levittivät lämmössä tuoksuaan niin että koko kasvihuone tuoksui kuin paraskin kukkakauppa ja fiilis oli hetken kyllä ihan jossain muualla kun huhtikuussa.

Saattaa olla, että auringonpaisteen innottamana tuonne on taas eksynyt pari kukkivaa lisää noiden porstuasta siirrettyjen kaveriksi. Mieli teki niin saada jo vähän kesäkukkaa, vaikka ihan vielä ei niiden aika olekaan,. Kasvihuoneessa ei kuitenkaan mene enää pakkaselle ja jos menisikin niin porstuassa pysyy lämmin nyt ja sinne pääsee aina suojaan aremmatkin yksilöt jos tarve vielä niin vaatii.

Mutta ihanaa, että on nyt tämä yksi nurkka kasvihuoneesta nättinä, vaikka muuten se onkin vielä vähän talven pölyissään ja täynnä kukkaruukkuja ja muita tarpeellisia pihan koristuksia. Onpahan kivaa tekemistä sitten seuraaviksikin päiviksi, kun näitä lämpimiä täällä etelässä on luvattu ihan viikonlopun alkuun asti, eikä tarvitse toimetonna vaan odotella lumien sulamista muualta pihasta. Ja sit kun en jaksa enää siivoilla voin vaan istuksia täällä ja nautiskella tästä tuoksuvasta huoneesta.


Wanted to make some spring with flowers and all somewhere in my garden, but it was still too snowy to do so in most parts of the yard. As I was scouting for a spot I opened my green houses doors and voilá! There it was, this green cabinet was perfect to stage a little spring with all it's goodies. And as it was really warm the daffodils spread their scent all over the little room and it felt so wonderful that I completely forgot the snow outside.

2 kommenttia: