torstai 6. tammikuuta 2022

Talvinen asetelma puutarhassa

Niin tykkään noista uusista tuoleista tuolla talvisella pihalla. Niissä on niin mukavaa lämpöä värien puolesta ja sopivat ihan täydellisesti tuonne lumiseen maisemaan vihreiden havujen sekaan. Löysin niihin mitoiltaan täydellisesti natsaavan pöydän omista varastoistani, jonka kannen olin maalannut männä keväänä just sopivan vihreän väriseksi, ihan kun olisin aavistellut tulevia jo silloin.

Laittelin sinne nyt nuo porstuassa joulun viettäneet havut ihan sillä ajatuksella, että josko paremmin pärjäisivät taivasalla kun minun hoidossani. En nimittäin muista talvisin ikinä kastella mitään porstuassa olevia ajoissa ja jotta näillä olisi mitään toivoa on pihalla niiden niin paljon kivampi olla, kun katon alla kuivumassa hitaasti kohtaloonsa.


Niiden kanssa sopii nuo hauskat valkoiset talolyhdyt, jotka löytyivät  viime kesäisellä kirppisreissulla Hämeenlinnasta. Nyt ne pääsivät vihdoin siihen toimeen mihin ne silloin löytöhetkellä ajattelinkin ja sopivat kyllä siihen niin hienosti ettei tosikaan, niin kuin olisivat pieniä lumilinnoja tuolla.

Sekaan heitin vielä pari vanhaa puuastiaa, jotta ne eivät ihan kuiviksi rapsahda sisätiloissa säilössä oltuaan. Vähän lumista kosteutta niihin niin jaksavat paremmin palvella vielä tulevatkin vuodet. 

Tykkään niin paljon nyt, kun on katseltavaa tässäkin kohtaa pihaa. Tekee niin suuren vaikutuksen, kun hankien keskellä on vähän eloa ja silmänruokaa. Tykkään myös tosi paljon vilkuilla näitä tuolta sisältä käsin ikkunoista, tekee kirpeistä talvipäivistäkin tällaiselle pakkasen vihaajalle aivan siedettäviä tällainen nätteys.

Styled a little nook in the garden using the new chairs I recently got. I used all the greens I had inside the porch and put some lanterns and wood things in between to make it more warm and cozy looking. Love to watch this through the windows now.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti