sunnuntai 30. tammikuuta 2022

DIY penkki pukeutujalle

Makuuhuone kaipasi kipeästi jonkinlaista istumapaikkaa pukeutumista varten vaatekaappien siellä sijainnin vuoksi. Sängyllä on hankala istua eikä se ole sopivassa asennossa vaatekaappeihin nähden, joten jotain muuta piti keksiä. Olin ajatellut jonkinlaista penkkiä tai tuolia, mutta ihan sopivaa olisin saanut varmaan jonkin tovin etsiä, kun päähäni pälkähti ajatus tehdä tuohon mitoiltaan täydellinen penkki ihan itse.


Valmis tuotos on mielestäni niin nappi tuohon sängyn päätyyn kun vain tällainen napillinen penkki voi olla. Se näyttää hauskasti vanhalta ja kulahtaneelta, vaikka on tavallaan ihan uusi, mutta vahvasti tee-se-itse ja hyvin kierrätetty. Ja tällai se siihen syntyi:

Koko inspiraatio lähti näistä kahdesta tuolinrungosta, jotka paikallisessa osto- ja myyntiliikkeessä näin. Ne maksoivat yhteensä viisitoista euroa ja olivat juuri tarpeeksi uustuotantoa, että kehtasin mäjäyttää ne palasiksi uutta designia varten. Niissä oli valmiiksi jo vähän kolhua ja klompsua ja molemmista puuttuivat sopivasti istuinosatkin kokonaan. Materiaaliltaan kuitenkin tukevaa puuta ja vaikka tusinatuotantoa ovatkin, ihan kelpoa sellaista.


Silputtuani tuolit vasaran ja sirkkelin kanssa pienemmäksi kasasin palasista uutta puuta apuna käyttäen sellaisen rungon, jonka mielessäni niistä näin syntyvän. Pilkotusta ulkonäöstään huolimatta siitä tuli oikein tukeva ja hyvä. Tykkään, että penkin ei tarvitse näyttää hienolta ja uudelta niinpä ruuvailin sen krouvisti kasaan osin myös ulkopuolelta käyttäen ruskeita terassiruuveja, jotka eivät sieltä liiemmälti paista. Ajatus oli aluksi maalata runko myöhemmin, mutta tykästyin tuohon rähjääntyneeseen lookkiin niin, että tuskin ainakaan ihan heti sitä lähden uusiksi värjäilemään.

Varastoissani minulla oli yksi vanha petauspatja, josta sain penkkiosaan pehmusteet ja kaupasta ei tarvinnut käydä hakemassa kun vanulevyä siihen päälle. Levy istuinosan alle syntyi yhdestä vanhasta sängyn pohjalevystä, joka odotteli täällä pääsyään kaatopaikalle, mutta sai osittain vielä uuden elämän tässä.

Tyynyyn kelpasi ylipitkästä verhosta leikattu juuri sopivan kokoinen pala haalean beigeä samettikangasta, jonka niittasin kiiinni pohjalevyyn patjoineen ja vanuineen sen kummemmin sen kanssa stressaamatta. Napeiksi löysin omista varastoistani kerrassaan sekalaisen kokoelman erilaisia yksilöitä, jotka päällystin liimaamalla niihin kankaasta palaset niin nätisti kun taisin.

Ja sitten tuftasin koko komeuden kasaan laittamalla napit hampaat irvessä liian lyhyen ja tylpän parsinneulan avulla paikoilleen, mutta oli se kyllä kaiken vaivan arvoista, sillä lopputuloshan on varsin oivallinen. Oli kyllä hyvää ajanvietettä myrskypäiväksi tämä.

Laskeskelin vielä lopuksi, että kaiken kaikkiaan tähän upposi rahaa noin 30 euron verran, kun suurin osa materiaaleista löytyi valmiiksi jo ihan omasta takaa. Ei huono sekään.

P.S. Olis pitänyt tuota kaappia tuolla keittiössä alkaa jo maalailemaan, mutta joku ihme siinä nyt mättää kun kaikki muut asiat menevät sen edelle ihan koko ajan...

Had an idea to make my own diy-bench from these two old looking, but newish chairs. The result is just perfect even if I say so myself.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti