perjantai 21. tammikuuta 2022

Suunnitelmista seinille

Se malli tästä ihanasta Boråstapeterin Nocturne -tapetista sopikin niin hyvin tänne makkarin tunnelmaan, että tilasin sitä saman tien muutaman rullan ja kävi niin kivasti, että sainkin ne heti melkein saman tien myös käsiini. No, eihän siinä muuta kun hommiin vaan myös saman tien! Eilisestä illasta askarrellut tuolla tapettihommissa ja pikkuhiljaa alkaa näyttää kyllä niin nätiltä, että välistä pitää pysähtyä vain tuijottelemaan ympärilleen tuolla.

Onneksi tiesin etukäteen mihin olin ryhtymässä ja olin tehnyt suunnitelmat valmiiksi siitä miten nuo eri suuntiin sivuistaan laskevan vinon katon puoliskot ja vinoon menevän sivuseinän tapetilla päällystän ja kyllähän se jotenkin ihan hyvin sinne sitten asettuukin, kun vähän viitsii säätää (ja fuskata minkä kerkiää, jos moka tulee). Kuosi on onnekkaasti niin tiheä, ettei sieltä liikoja pistä silmiin jos jossain vähän kuviot mättää, mutta nurkka oli tässä kyllä niin haastava, että joudun paikkaamaan sieltä vielä pari kohtaa ennen kun hyväksi voin sitä sanoa.

Huoneen ja vintin välinen suora seinä on myöskin iloisesti vinossa ja siihen ja tuohon lappeeseen tapettia sovitellessa joutuu vuodat katkaisemaan taitteen kohdalta jotta saa ne jotakuinkin suoriksi seinälle ja kuviot nätisti. Olenkin monasti miettinyt millä välineillä tätä taloa on silloin muinoin rakennettu, sillä vatupassia niillä rakentajilla ei näytä lainkaan olleen käytössään näitä huoneita kasatessaan. Onneksi mikään muu tässä huoneessa ei ole vinossa ja jahka tästä seinästä eteenpäin pääsen on muu osa helppoa kuin heinän teko (ainakin teoriassa).

Mutta en meinaa nyt kestää itsekään odottaa, että saan tästä valmista sillä tapetti on seinillä niin ihana ja huoneesta tulee mitä romanttisin pikku sopukka rautasänkyineen ja muineen. 

P.S. Näyttää nyt talven kylmässä valossa hyvin siniseltä tuolla tämä tapetin väri, mutta on siis vihreä.

I got the sample of the wallpaper and almost on the same day I got the wallpapers too and now I've started to paper the room and it's going to be so nice! The work is hard cause one of the walls is build crooked and with the slope part it makes the job so slow and painstaking. But I'm almost finished with this hard part and it's all easy from then on. I'm hoping to get this finished by the end of this weekend.

1 kommentti: