maanantai 27. heinäkuuta 2020

Satakunnan saaliit

Satakunnan kirppikset olivat reissullani minulle kovin anteliaat ja kivat. Oli ihanaa vaihtelua päästä kauemmaksi omilta nurkilta kirppistelemään ja tuntui että koko tarjonta oli tässä suunnassa maata ihan erilaista mitä olin tottunut näkemään. Tykkäsin tosi paljon noista missä kävimme ja melkein jokaisesta paikasta jotain tarttui mukaankin. Tässä melkein kaikki yhdessä läjässä kuvattuna keittiön pöydällä.

Huomioikaa erityisesti taas tuo väriharmonia, kuinka kaikki sointuvat niin hyvin yhteen. Tällaista tämä shoppailu melkein aina minulla onkin, että sävy sävyyn ostelen. Oikein oivallisia löytöjä kaikki tyynni kuten näpsät kannelliset muovimukit asuntovaunulle parilla eurolla ja vanha kolmen euron lampunvarjostin jota ajattelin testailla pihavalaisimeeni. Mutta suosikkini koko läjästä on ehkä tuo hauska saranallisella kannella oleva aprikoosien myyntiämpäri, jonka ostelin ihan Pauliinan nurkista, tällainen vintage kyläkauppahullu arvostaa just tuollaista rekvisiittaa omassa sisustuksessaan. En tiiä laitanko siihen aprikooseja vai keksinkö jotain muuta kivaa mitä siinä pidellä, mutta ihana se kyllä on ja olen  niin onnellinen, että Pauliina siitä raaski luopua.

Vanhoja verkonkohoja tarttui mukaani muutamia, ihan vaan koska tykkäsin niiden väristä ja muodoista. Niistä tulee oivallisia koristuksia asetelmiini, joita välillä tykkään aina jonnekin hyllyjen päälle täällä tehdä. Meritähdillä sama homma, erityisesti jouluisin ne ovat oikein kivoja. Hauska näkkileipäkaulin pääsee keramiikkapajaani raidoittimeksi vaikka aika kulunut onkin, palan silti halusta päästä kokeilemaan minkälainen jälki siitä savilevyn päälle tuleekaan.

Kuivanut kurpitsa taas on ihan pian oikein oiva koriste sisustuksessa ja metallista tarjotinta tarvitaan aina. Kumpikin taisi maksaa yhteensä noin neljä euroa, että ei ollut tällä reissulla kyllä kallista lainkaan.

Kaunis keramiikkakaadin oli ihan pakko ostaa sen klassisen muotoilun ja ihanan värin vuoksi. Saatoin jo siellä kirppiksellä nähdä tässä pienen herkän kimpun kesäkukkasia tai ihan sitten kaatimena vaikka jossain juhlapöydässä. Kolmen euron hinta vielä sinetöi ostopäätökseni varmaksi.

Vanha harava oli ihan tarpeeseen tehty löytö, sen ulkomuoto viehätti silmääni ehkä eniten mitä yksikään harava ikinä; tuollainen hauska steampunk- tai mad max-harava. Tälle on paikka takapihalla jo katsottu valmiiksi. En meinannut uskoa silmiäni kun vilkaisin hintalappua, koska joku oli tästä valmis luopumaan naurettavaan viidenkymmenen centin hintaan.

Ja tässä lupaamani lista ostopaikoista, ensinnä Porin kirppikset:

Reissun eka pysähdys oli Retrolinna Harmaalinnantie 23. Oikein kivan kokoinen ja monipuolinen kirppis ja niin kuin nimessä luvattiin oli siellä myynnissä paljon retroa ja vanhaa. Täältä löysin mm. tuon ihanan haravan ja lampunvarjostimen.

Seuraavaksi pysähdyimme Patakaks kirppiksellä Ulvilan puolella. Tämä oli oikein oiva kirppis ja tällä on myös isompi serkkukirppis jonne menimme seuraavaksi.

Patakirppis Porissa Satakunnankatu 33-35 oli iso ja mahtava sekä kooltaan että valikoimaltaan. Tykkäsin tästä erityisen paljon, täältä löytyi mm noita verkonkohoja ja meritähtiä.

Seuraavaksi suikkasimme Hyllymeri kirpputorille (Rautatienpuistonkatu 2), jossa muistan käyneeni joskus kymmenisen vuotta sitten siskon kanssa megaturneella ollessamme.

Ja siitä Porin Konttiin Paanakedonkatu 20.  Sitten olikin Porin kirppikset kierretty ja otimme suunnan kohti Kokemäkeä.

Ja siellä Tuohitori kirppis Rängenkatu 2, jossa muistan myöskin joskus vierailleeni. Tämä oli myös minulle mieluisa kirppis ja täältä tarttui mukaani mm se kuivattu kurpitsa, tarjotin ja muovimukit asuntovaunulle.

Lopuksi ajelimme Harjavaltaan ja siellä pengottiin ensiksi Kirppis Keisarinna osoitteessa Killankatu 2. Täältä löysin muuten sen kauniin kannun.

Siitä kadun toiselle puolen Japperi Kirpputorille ja sitten olikin enää viimeistä vaille tämä turnee valmis.

Tori-puoti kirppis Huovinkatu 2 päätti tämän kirppiskierroksen ja väsyneet mutta onnelliset kirppistelijät suuntasivat tästä hyvien saaliiden kanssa ansaitulle illanvietolle.

Oli kyllä niin huikea ja ihana reissu taas kerran! Hirveän iso ikävä jäi ystäviä ja harmittaa kun täältä on sinne niin pitkä matka, mutta toisaalta se on ihan kiva, että välillä pääsee reissun päälle ja pois omista nurkistaan pölyttymästä. Nyt odotan vaan, että koska saisin heidät vastavuoroisesti tänne minun hoodeilleni kyläilemään. Tämän seudun kirppikset on vielä pääsääntöisesti tuolta Satakuntalaiselta keräilijältä koluamatta. ;-)


My fleamarket find from my trip to Satakunta. Clik the links in the text if you want to see the webpages of the places we went.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti