perjantai 17. heinäkuuta 2020

Kaikenmoista

Heinäkuu kun palasi helteiseksi alkoi täällä taas täysi tohina ulkotilojen remonttien jatkamiseksi. Sisätiloissa ei ehdi enää istuskella vaan melkein kaikki aika vietetään pihan puolella sitä sun tätä tekemässä tai kaatopaikalle ylijääneitä maa-aineksia kuskaamassa. Nyt täytyy olla vikkelä jos mielii valmista saada, sillä säätilat saattavat taas mennä sellaisiksi, että hommia ei saa jatkettua ihan valmiiksi.

Takapihan laittelu on pienellä tauolla, kun päätimme hoitaa tämän jo vuosia mielessä olleen projektin pois alta etupihalla. Tässä portaiden edessä on suuren suuri betonilaatta, jonka edelliset asukkaat ovat siihen joskus valaneet ja joskus korottaneet vielä toisella kerroksella betonia. Se on vuosien aikana kulunut hyvin epätasaiseksi ja valun seassa olevat kivet ovat nousseet pintaan tehden siitä hyvin huonon kävellä, kun tämän tästä kompastuu niihin pieniin nippuloihin. Siksipä siitä otetaan nyt yksi kerros pois ja päälle laitetaan samaa laattaa kun millä muukin piha on päällystetty. Myös istuinalueen alla olevat liuskekivet vaihtuvat siihen laattaan ja sitten pitäisi tästä tulla nätti ja mukava.

Nyt ei vielä vaan näytä nätiltä ja mukavalta kun betonilouhetta on joka paikassa, mutta pari keikkaa kun ajellaan Hyvinkään Kapulan jätteenkäsittelyalueelle (ai että minä tykkään tästä kun kaiken saa erikseen vietyä kiertoon) niin sitten päästään katselemaan laserilla linjoja ja laittelemaan pohjia laatoitusta varten.

Ja eräänä iltana, kun virtaa oli vielä jäljellä ommella roiskautin itselleni tällaisen maailman helpoimmalla kaavalla olevan kesäpuseron. Tässä ei todella tarvinnut ihan hirveästi ajatella tätä tehdessä, niin simppeli se on. Kaavan otin toisesta samanmoisesta puserosta ja ohuen pellavasekoitekankaan kävin ostamassa Eurokankaasta. Tämä sopii niin hyvin sekä farkkujen, että kevyemmänkin kesävaatetuksen kaveriksi ja muuttuu sitä paremmaksi mitä ryppyisempi siitä tulee. 
Täytyy tehdä tällaisia vielä pari lisää, jos vain jotain kivaa kangasta löytyisi, sillä niin on mukava tämä päällä.

Mutta nyt painelen taas tuonne pihalle betonilouhetta lapioimaan. Palataan tuon remontin etenemiseen pian taas lisää.

As the sun came back we started working outside again. This time it's the front yard that goes under construction. This part of the yard has three different surfaces and our goal is to make it all to one. 
At night when we can't work outside I made myself a new summer blouse with the most easiest way. It's so comfy and cool I think I need to make more of these, if and when I have the time.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti