torstai 9. heinäkuuta 2020

Kukkii vaikka kehnossa säässä

Takapihalla alkoi kukkia juuri kun sateet kovine tuulineen saapuivat. Onneksi kerkesin sieltä muutaman kuvan napata silloin, sillä myrskypuuskat pistivät kyllä vastaistutetut taimeni koville. Tuuli ja rankka sade riepottelivat pioneita niin, että kukkaloistoa saattoi ihailla vain ikkunasta niinä pieninä hetkinä kun sade hieman taukosi, mutta ihmeen kaupalla ei kumpikaan näistä kukkavarsista katkennut, saattoikohan johtua tuosta, että viisaana tyttönä laitoin tuonne pienen pensastuen niitä tukemaan.

Remontti on tuolla vielä vaiheessaan, kun ei ole oikein huvittanut näillä ilmoilla sitä jatkaa. Se on kuitenkin jo niin pitkällä, että ihan hirveän montaa päivää siellä ei tarvitse enää kykkiä saadakseen valmista. Tuonne nurkkaan suunniteltu pieni laatoitettu alue odottaa vaan sitä, että joku päivä ei olisi sadetta luvattu sääkartoissa ja muu piha on vain pientä hienosäätöä vailla kivireunuksen ja singelin asennuksineen. Olen suunnitellut tuohon myös pientä aidanpätkää ja porttia talon seinustalle, mutta sekin on vasta ajatuksen asteella, kunhan nuo muut hommat on saatu ensin valmiiksi.

Takapiha on kuitenkin jo huimasti erinäköinen, kun mitä se ennen oli, nyt ikkunasta on vastassa vain kauniita maisemia jotka saavat kyllä suupielet hymyyn aina kun tuonne katsoo. Jo pelkästään se, että siellä on siisti järjestys kukkapenkkeineen ja kivireunoineen tekee ihan hurjasti. Jos kaikki menee niin kuin pitääkin näyttää täällä myös muina vuodenaikoina ihan superkivalta.

Nyt vaan niitä parempia ilmoja odotellessa, että projektin saa askarreltua loppuun, lisääkin nimittäin on luvassa, ne sitten vaan tuolla etupihan puolella.

The project in the backyard has been on hold since the weather turned to rain and wind. It's been like that for several days now, but luckily there's going to be a change soon and we can start working here again. Too bad all my peonies bloomed during the worst storm, so I didn't get to see them in full bloom before the windy days blew all the petals away. Oh, well better luck next summer.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti