sunnuntai 26. heinäkuuta 2020

Pauliinan pihalla

Visiitilläni Keltainen kahvipannu -bloggaajan Pauliinan luona piti tietenkin tutkia myös piha ja puutarha tarkkaan, koska rakastan tutkia muiden pihoja ja kukkapenkkejä, niistä saa aina ihan parhaat inspiraatiot itselleenkin ja tässä pihassa niitä riittikin tutkittavaksi.

Heillä oli vielä kesken pihapolkujen rakentaminen, mutta jo sen verran hyvällä mallilla, että hyvin näki miten hieno siitä olikaan tulossa. Kaarevat liuskekiviset polut sopivat tämän pihan tyyliin ja tunnelmaan niin hienosti kaiken muun mielenkiintoisen muassa. Vähän ehkä jopa kateus hiipi tuolla mieleeni, kun niin paljon kaikkea ihanaa silmiini osui, mutta täytyy muistaa että heidän pihansa on ainakin viisi kertaa isompi kun omani täällä Järvenpäässä, tuonne mahtuukin siis enemmän.

Olen ehdottomasti sellainen puutarhaihminen joka tykkää runsaasta ja kodikkaasta ja tällä pihalla sitä riitti monessa muodossa. Joka paikkaan mihin meni kurkkimaan löysi aina jotain kivaa katseltavaa ja kaikki oli laitettu harkiten, mutta rennolla otteella juuri sen näköiseksi kun mistä tykkäävät - sellainen on mielestäni just parasta. Täällä oli myös hyvin mietitty kaikki toiminnot, kasvihuoneet - maat ja kesäkeittiöt ja ne oli sijoitettu niin kivasti keskenään, että molemmista oli suora yhteys toisiinsa ja yhdessä ne muodostivat kivan kesäisen hengailu- ja ruokailupaikan jossa viihdyttiin nytkin iltamyöhään vaikka vähän viileäksi suomen suvi ilmat heittikin.

Tykkään tosi paljon tuosta Pauliinan tyylistä yhdistellä uutta ja vanhaa niin luontevasti keskenään. Niiden seassa kun vielä kasvitkin rönsyävät ja rehottavat niin kauniina ja hyvinvoivina tietää olevansa puutarhassa jota todella rakastetaan hoitaa ja laittaa. Se fiilis oli kyllä hyvin läsnä tässä pihassa ja sitä tunsi itsensä ihanan tervetulleeksi tuolla kulkiessaan.

Kukkapenkit nuohosin tietenkin myös erityisellä tarkkuudella läpi ja haastattelin Pauliinan hoito-ohjeet ja metodit kasvien kasvatukseen. Ihastelin kovasti näitä ihanan villejä penkkejä joihin hän oli omien sanojensa mukaan "vain laittanut keväällä sekaisin siementä ja sipulia". Niin viehkeitä villejä ja herkän kauniita että varmasti menen siemen- ja sipulikaupoille ensi keväänä itsekin!

Tämä puutarha oli kyllä niin hieno ja inspiroiva, että nyt vain odotan ilmojen parantumista että pääsen taas omien pihaprojektieni kimppuun jatkamaan. 

Seuraavaksi esittelenkin sitten ne kirppislöydöt mitä reissulta tein ja kerron myös tarkan raportin kaikista kirppiksistä jossa käytiin. Palataan aiheeseen siis pian taas.

This garden at my friends house is incredible! I got so much inspiration just walking around there. I love the way her style of decorating is present everywhere and everything is so functional and pretty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti