perjantai 31. heinäkuuta 2020

Kesäisessä kasvihuoneessa

Kasvihuone on saanut olla sateisessa kesässä melkolailla ihan rauhassa tuuhean puutarhan suojassa. Siellä se on käyty vain silloin tällöin nopeasti kastelemassa viljelyksiä ja napsimassa yrttejä sen minkä on tarvittu. Nyt kun tuli vähän paisteisempaa keliä on taas ovet viritetty auki ja kasvit saavat nautiskella välillä vähän kuivemmastakin ilmasta.

Jotkut kasveista ovat viihtyneet tuolla vallan hyvin pilvisistä päivistä huolimatta ja jotkut on taas jo alkumatkasta jouduttu vaihtamaan uusiin. Osa taas menee aina melko nopsaan parempiin suihin, joten niitä joutuu ostamaan uusia tämän tästä oregano ja timjami etunenässä. Mutta muutoin on tuolla kasvit kasvaneet vallan mallikkaasti ja ihan pian pääsen korjaamaan jo ensimmäistä pientä tomaattisatoakin.

Ulkopuolella taas rehottaa aivan villinä, oliivi, timjamit ja minttu ovat saaneet olla tönön kupeessa aivan rauhassa ja sen kyllä huomaa. Sisällä taas laakeri ja pienen pieni teekasvi ovat reuhahtaneet oikein kunnolla kasvuun. Molemmissa uutta vihreää tuntuu tulevan joka päivä lisää. 

Kirppismatkoilta mukaan tarttunut vanha jonkun joskus valkoiseksi maalaama kirjoituskone istahti kasvihuoneen tunnelmaan tosi kivasti. Alun perin mietin sitä koristeeksi joulunaikaan, mutta tuo näyttää tuolla niin kivalta, että taitaa olla hyvä koriste ihan jokaiseen vuodenaikaan tuo.

Inside the greenhouse everything has grown all tho the weather has been mostly gloomy lately. 
The old typewriter I thought was going to be a christmas deco, but it looks so nice there now I think it's a deco for all year round. Lucky fleamarket find for a fiver.

4 kommenttia:

 1. Suloista on. Vihreä on kaunis väri!

  VastaaPoista
 2. Saisinko vielä kysyä niistä paperipussiportaiden tekemisestä, koska olen itse päällystämässä isomman lattian samalla tekniikalla. Pidän enemmän portaissa käyttämistäsi säännöllisen muotoisista suikaleista kuin epäsäännöllisistä palasista. Leikkasitko suikaleet jollain, vai onnistuitko repimällä saamaan noin nättejä suikaleita? Entä kuinka paljon päällekkäin laitoit suikaleet? Ja vielä, mikä on mielestäsi paras väline öljyvahan levittämiseen? Kiitos kovasti jos ehdit vastata! Yt. Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Repimällä leikkelin, niin saa ihan suoria, kun taittelee paperin ensin huolella molemmin puolin ja sitten repii sitä taitetta pitkin.

   Ne suikaleet on noin 2-4mm päällekkäin portaissa.

   Minun mielestä paras väline öljyvahan levittämiseen oli tuolloin tehdessäni ihan superlonin palanen. Vanhalla sukalla sitten liiat pois.

   Poista
 3. Hei, kiitos tiedoista! Eli siis levitit sekä terassiöljyn että öljyvahan superlonipalan avulla ja rätillä liiat pois. Ok, kuulostaa siltä että voisin itsekin selvitä tuosta. Toivotaan parasta! Kiitos siitä että olet julkaissut hyvät ohjeet toimivaksi todetusta paperipäällystysmenetelmästä ja myös tietoja siitä miten päällyste on kestänyt aikaa ja käyttöä. Todella arvokasta tietoa meille muille! Yt. Elina

  VastaaPoista