torstai 31. tammikuuta 2019

Peltinen pyykinkuivatin

Puulämmitteisessä puutalossa on takkojen kupeessa talvella niin kuivaa ja lämmintä, että pyykkien kuivaamisen ei mene parhaimmillaan kuin yksi hujaus vain. Koneellinen kosteaa kuivahtaa takan edessä muutamassa tunnissa, yhtä nopsaan siis kun kesäkeleillä auringossa.  Työhuoneen takka palvelee kuivatushommissa olkkarin isomman vehkeen kanssa yhtä hyvin. Tässä kuivataan pääasiassa pikkupyykkiä ja sellaisia jotka saa hengariin ripustettua, kun olohuoneessa menee välistä lakanat ja muut isommat. Asensin kattoon tangon (joka kyllä voisi olla vähän pidempi ja nätimpi) johon olen kerännyt mieluisan mallisia puuhengareita ja pyykkipoikahengareita. Ne ovat mielestäni niin nättejä, että en oikeastaan näe tuota kokoelmaa mitenkään epäsisustuksellisena ollenkaan.

Ja tietysti paikalla roikkuu myös tuo vuosia sitten vanhasta vyyhdinpuusta tekemäni pikkupyykin ripustin. Se on toiminut ja kestänyt niin hvyin käyttöä ja aikaa, että jaksan olla sen erinomaisuudesta ja nätistä olomuodosta vieläkin onnellinen. Että ei haittaa kuivatella pyykkiä näillä vehkeillä (ja keleillä).

The best place to dry laundry during winter is of course close to our fire places and with pretty drying hangers and racks it's pleasing to the eye too.

2 kommenttia:

  1. Meillä kuivatellaan lastenlasten tumppuja ja sukkia keittiön puuhellan kupeessa. Hyvin kuivuu.

    VastaaPoista
  2. Kiva ratkaisu ja ihan hyvältä näyttää noin tyhjänä! Itselläni on lattialla seisova puinen torni, mutta kerään sen kyllä kuivatuksen jälkeen pois, vaikka ei mitenkään pahan näköinen olekaan. t: Minna

    VastaaPoista