maanantai 10. lokakuuta 2016

Lakanapyykille orret

Projekti joka on kuumottanut mielessä jo pidemmän aikaa oli askarrella olohuoneeseen sopiva lakanankuivatusteline. Pienessä huushollissa kun ei lakanoiden kuivatus (talvisin) muissa tiloissa oikein järkevästi luonnistu on se hoidettu olohuoneessa katossa ristiin ja rastiin kulkevissa naruissa. Silloin on kuitenkin aina pyykkipäivinä ollut kovin hankala tuolla kuleksia puhumattakaan narulla kuivaamisen jättämistä rypyistä lakanoihin. Nyt uudella puisella lakanankuivatustelineellä ei rypyistä ole huolta, koneellinen mahtuu oikein näpsästi sekä kaikki pyykit kuivavat nopeammin korkeammalla ollessaan.

Olin aivan intona kun hoksasin että voin suunnitella telineen sopimaan osin samoihin koukkuihin kun jumpparenkaatkin. Koukkujen väli oli juuri passeli sopivan levyiselle telineelle. Pituuden määräsi käytettävissä oleva tila ja pyörörimojen paksuus. Piti myös ajatella sitä että mahtuu hyvin säilöön silloin kun ei pyykkipäivä ole.

Tykkäsin myös että toteutus saisi olla simppeli myös ulkoasultaan. En tarvinnut mitään nostonaruja tai muita hifistelyjä vaan ihan vaan telineen jonka saan kattoon silloin kun tarvitsen ja nyt minulla sellainen on. Kyllä nyt kelpaa kuivatella tuossa kun ei tarvitse enää kiikkua sohvien päällä lakanoita kuivamaan ripustellessaan. Tämä uusi on nimittäin optimoitu mitä parhaimmalle ripustuskorkeudelle myöskin.

Laitan vielä seuraavassa postauksessani teko-ohjeen tällaiselle jos jotakuta kiinnostaa myös itselle tehdä. Teen nimittäin vielä toisenkin, pienemmän yläkertaan. Tämä ensimmäinen syntyi niin kovassa tekemisen palossa etten hoksannut kameraa kaivaa esille lainkaan.

I needed a simple laundry rack for the living room as we dry most of our linen there (it's the only room with enough space for it). So I planned and build one to fit the two hooks already there (for the gym rings). Needless to say it works like a charm and now I can dry our linen with style that fits the rest of the house.
I'll tell you how exactly I built this in my next post.

8 kommenttia:

 1. Oot kyllä oikee ihme! :O Ei voi kun ihailla miten jollain leikkaa noin terävästi!

  VastaaPoista
 2. Loistava idea + toteutus. Odottelen täällä teko-ohjeita malttamattomana.

  VastaaPoista
 3. Ihana idea ja toteutus! Vähän samaa henkeä kuin entisaikojen leipäorsissa tuvissa, mutta modernilla tavalla toteutettuna ja vähän nykyaikaisempaan käyttötarkoitukseen... :)

  VastaaPoista
 4. Pinnasängyn laidoista saa myös samanlaisen kuivatustelineen, jollei ole itsellä mahdollisuus alkaa askartelemaan :)
  Krista

  VastaaPoista
 5. Aika pahasti suoraan kulkuväylällä..... Eli sijoittelu pisti vähän ihmettelemään.....

  VastaaPoista
 6. No ei ole kulkuväylällä vaikka kuvista voisikin niin päätellä. Hyvin on tilaa kulkea tuosta. Täytyy joskus kuvata eri kulmasta niin näkyisi paremmin.

  VastaaPoista