keskiviikko 16. tammikuuta 2019

Kasvinvaihtoviikot

Tähän aikaan vuodesta monet alkavat vaihdella multia ruukkukasveilleen ja tässä talossa vaihdellaan niitä ruukkukasveja. Osa ei vaan kestä tätä pimeää ja kuivaa taloa vaikka minkä tekisi ja jos ei nuo olosuhteet saa niitä hengiltä niin viimeistään sitten minä epämääräisine kastelurytmeineni. En nimittäin omaa sitä viherpeukaloa laisinkaan ja huomassani elävät vain kaikkein sitkeimmät yksilöt. 

Tästä huolimatta rakastan viherkasveja ja tarvitsen niitä ehdottomasti sisustukseeni. Ne mitkä eivät kanssani pärjää vaihdetaan armotta uusiin tai sellaisiin joista tiedän että pärjäävät (joka voi johtaa ajan kanssa siihen, että jossain vaiheessa kaikki huonekasvini ovat vain kaktuksia tai kultaköynnöksiä).

Tänä talvena päätin kokeilla keittiössäni kääpiökissusta. Tiedän, että se on saniaissukuna vähän hankalan maineessa, mutta ystävälläni tällainen on menestynyt jo vuosia ja hän innosti kokeilemaan. Taikana kuulema oli altakasteleva ruukku. No sellaista ei tietenkään minulla (sopivan nättiä) ollut, mutta äkkiäkös tuo hoituisi.

Mietin että tottahan se altakasteleva systeemi toimisi missä tahansa umpinaisessa ruukussa ja otin vanhasta altakasteluruukusta sisäosan ja sahasin sen vain kylmästi sopivammaksi vähän prameampaan ruukkuun. 

Ihan ei mennyt kerralla tiiviiksi reunoiltaan, joten paikkasin sen vielä tuoreella savella ja sitten vaan mullat ja kasvi sinne ja vedet perään ja odottamaan, että kuinkas tällä kertaa ämmän käy. Vähän kyllä epäilen, että metsään taas iloisesti mennään, mutta jospa nyt edes jonkun aikaa viihtyisi tässä hän (ja jos ei viihdy niin hankin tähän tilalle sitten vain sen kultaköynnöksen).

I'm not good with potted plants, but I still want to have them in my house. I usually end up killing everything else but cactuses and golden pothoses but still want to try out having other plants too. This time a friend of mine talked me over trying a cissus with a pot that has a watering system in it. Lets see how this one goes...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti