tiistai 4. joulukuuta 2018

Jouluperinteitä

Minulle on muodostunut viime vuosina on yksi hassu jouluperinne, aloitan nimittäin aina joulun alla jonkun "pikku"remontin joka sitten paisuukin vähän isommaksi stressiksi, mutta yleensä ehtii hyvin valmistua ennen juhlapyhiä. Nyt on tietysti taas käynyt niin. Se keskeneräinen "pieni" keittiöremppa on paisunut nyt tasojen vaihdon jälkeen jo siihen, että laittelen täällä uusia kaakeleita seinille...

Tällä puolen ei seinässä alun perin edes ollut kaakeleita, mutta kun uudet marmoritasot saapuivat alkoi tuo seinä kirkua niitä niin kovaan ääneen niiden puutosta, että pakkohan se oli. Tässä vaiheessa ne on vasta liimattu kiinni, saumat puuttuvat vielä tyystin. Koko laattojen liimaaminen oli sekin yksi surkuhupaisa kohellus, mutta siinä nyt ovat eikä ainakaan nyt näy päällepäin kuinka noiden kanssa sähelsin.

Mutta, se mikä tässä nyt on se suuri muutos on se, että keittiön toisella seinustalla ei ole tätä samaa kaakelia. Eli suomennettuna se tarkoittaa sitä, että täällä on kohta melkoinen siivo kun poistelen ne erilaiset ja laitan tätä samaa tilalle. Ja sekös ei tule olemaan helppoa niistä osa kun on suoraan vanhassa muurin rappauksessa kiinni. Rappauksessa joka irtoaa kuin hiekka...

No mutta sitä ei ajatella nyt, kun laitetaan nyt ensin tämä puoli vimpan päälle kuntoon (ja revitään se toinen puoli auki vasta sitten). Nyt jahka liimat ovat kuivuneet niin läästin tuohon saumausaineet perään ja sitten se on valmis. Nämä ovat muuten ihan samaa kaakelia kun meidän kylppärissäkin käytin silloin vuosia sitten. Kerrassaan kiva, että ovat nykyään ihan hyllytavaraa alan kaupassa, eikä tarvinnut erikseen tilata niin kuin silloin. Vessan saumasin silloin ihan valkoisella, mutta näihin tulee pieni harmaan sävy, että sointuvat tuohon tasoon sitten täydellisesti. 

P.s. eikös olekin muuten herkku tuo marmoritaso tuossa? 

I've developed a little Christmas tradition here; almost every december I either have an ongoing reno or I make up one just so I can stress about something before Christmas. :D This year it's the kitchen again. First it was only the sink, then came the new marble countertops and now I'm tiling the walls. I only hope I don't come up any more ideas in this space, cause this will keep me busy for the next week or so as is.

6 kommenttia:

 1. Ihan mahtavan upeelta näyttää!

  VastaaPoista
 2. On kyllä tosi hienon näköstä! Kelpaisi mullekin :)

  VastaaPoista
 3. Upeeta! Meilläkin on tapana laittaa aina jonkun rempan deadline jouluun. Vuosi sitten piti saada tasot ja liesi täysin keskeneräiseen keittiöön ja tänä vuonna lattia alakertaan. Aina ollaan onnistuttu, hyvä olla aikatauluja :)

  VastaaPoista
 4. Kuulostaapa mukavalta jouluperinteeltä. :) Ja, jos nyt oikein tarkkaan mietin, niin taitaa meilläkin olla aina joku juttu mikä tehdään aina ennen joulua. Siis, jokin pieni remppa/muutos.
  Teidän remppa näyttää hyvältä ja kyllä ehtii vielä hyvin valmistumaan jouluksi!

  VastaaPoista
 5. Kauniilta näyttää!
  Meillä yksi pieni remontti valmistui itsenäisyyspäiväksi.

  VastaaPoista