sunnuntai 16. joulukuuta 2018

Kymmenen kuusta

Monissa blogeissa on muisteltu menneitä erilaisia joulukuusia ja koristelutyylejä ja aloinpa siinä sitten miettiä itsekin, että onkohan minulla ollut joskus jotain erityyliin koristeltuja kuusia ennen kun tämän nykyisen stylen löysin, ja olihan noita tuolla muutama. Aloitetaan sieltä ihan blogiurani alkupäästä:

Joulukuusi vuonna 2008

Ekana blogivuotenani oli koko asunnon tyyli tyystin eri kun nykyään. Silloin viellä kokeiltiin ja haeskeltiin eri vaihtoehtoja, että miltä täällä voisi näyttää ja menossa oli varsin hempeän romanttinen vaihe. Joulukuusi taas oli yksi lemppareistani. Se oli koristeltu kuparin, vihreän, kullan ja minipienesti viininpunaisen sävyin. Olin hamstrannut oikeanvärisiä koristeita laatikollisen jo edellisen joulun alelaareista ja sitten kävi niin, että sen joulun jälkeen hukkasin koko laatikon. Se lienee mennyt vahingossa roskiin kun ei ole tähän päivään mennessä mistään löytynyt. Uudet piti ostella, että sai tämän kuusen silloin koristeltua. Ne on onneksi tallessa vielä jos joskus haluaisin tämän tyylin uusia. 

Joulukuusi vuonna 2009

Seuraavana vuonna kokeiltiin jo taas jotain ihan erilaista. Olin jostain saanut päähäni yhdistää vaaleansinisen ja -punaisen  tummanlilan ja vihreän kanssa. Tyyli oli erikoinen ja voimakkaasti mielestäni vintage-vivahteinen ja toimi mieleeni ihan hyvin tuolloin, varsinkin kun kaiken kruunasi runsaat lameet kuusen oksilla. Toiste en ehkä kyllä enää kokeilisi noin timakoita värejä. Ja niistä väreistä puheen ollee, katsokaas tätä seuraavan vuoden puuta:

Joulukuusi vuonna 2010

Punanen ja kulta, niillä mentiin tuo vuosi, koska pitihän se nyt kokeilla. Punaista oli ihan joka huoneessa ja onhan se nyt perinteisenä joulun värinä ihan mukava, ei vaan sitten yhtään minun juttuni ainakaan näin jälkikäteen ajatellen, mutta tulipahan tehtyä. Onneksi seuraavana vuonna alkoi oikean tyylin etsiskely jo asettua uomiinsa ja villit kokeilut jäivät vähemmälle. Huomatkaa kuitenkin mikä dramaattinen muutos tyylissä tuolla takana. Kultatapetti oli vaihtunut siniharmaaseen ja valkoiset kalusteet mustiin.

Joulukuusi vuonna 2011


Ajatus muovikrääsän vähentämisestä kuusen oksilla oli aikaansaanut idean josta kehkeytyi ihan omanlaiseni tyyli joulupuulle, kun koristeet olivat kaikenlaista mitä kätköistäni ja kirppareilta löysin.  Oksilla roikkuu taskukelloja, pieniä lasipulloja, vanhoja avaimia, mittanauhaa sekä numeroituja  pahvipyörylöitä.

Joulukuusi vuonna 2012


Ideani korotettuun kuuseen sain siitä kun perheen pikkukoirat päättivät alkaa nostaa kinttuaan sen juurelle, koska niiden mielestä se on puu niin kuin ulkonakin, muovia tai ei. Aurinkovarjon jalalla sain hämättyä pikkukoirat pitämään sitä koristeena, jonka jättivätkin rauhaan samoin tein. Visuaalisesti jalka näytti niin kivalta, että jäi pysyväksi kuusenjalaksi tulevillekin vuosille.

Joulukuusi vuonna 2013

 Kuusenkoristeiden sijasta tässä on edellisiin vuosiin verrattuna vaihtunut enemmän tuo tausta. Sisustusfiilikset ovat muuttuneet ja tavarat ja kalusteet alkaneet vaihtua mieleisempiin ja tilaan paremmin istuviin. 

Joulukuusi vuonna 2014


Tänä vuonna kuusi jalostui taas vähäsen kun kirpputorilta löytyi sen latvaa koristamaan ihka oikea vanha silinterihattu. Taustalla ötökkätaulu on vaihtunut hienon väriseen anatomiajulisteeseen.

Joulukuusi vuonna 2015


Vuonna 2015 oli laitettu taas lametta kuusen oksille, muiden koristeiden kaveriksi. Muutoin kaikki lähes ennallaan kuusen takanakin. Seuraavana vuonna alkoikin tämä huone muuttua vähän isommalla kädellä.

Joulukuusi vuonna 2016


Mutta kuusi pysyy ennallaan. Korkkipalloja ja hehkulamppuja vaihtelun vuoksi oksilla muiden jo perinteisten erikoisuuksien lisäksi. Taustalla on sininen väri häipynyt seinistä ja katon halltex-levyjen alta löydetty aito vanha petsattu puukatto on paljastettu esille.

Joulukuusi vuonna 2017


Ja vuonna 2017 oli taustan musta kaappikin vaihtanut värinsä vaaleampaan ja vierelle tuli vitriini eteisestä, mutta muuten tyyli pysytellyt puussa uskollisen samana, silintereineen kaikkineen. 

Tänä vuonna mennään varmaan pitkälti taas samalla, meille jo perinteisellä tyylillä ja kuusella. Aurinkovarjon jalka alle ja silinterihattu päähän, mutta ei ihan vielä. Meillä kuusi koristellaan vasta lähempänä aattoa.

The Christmas trees I've had over the years, since the beginning of this blog in 2008.

1 kommentti:

  1. Oi, miten kauniita kuusia. Tuo hattu kuusenlatvassa on hauska, ei sen tähti tarvitse olla.
    Tunnelmallista jouluviikkoa!

    VastaaPoista